Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum să-i faci pe COPII să nu mai fie dependenți de tine – Andreea Bănică

Cum să-i faci pe COPII să nu mai fie dependenți de tine

Copiii mici sunt foarte atașați de părinții lor și își doresc să petreacă cât mai mult timp cu ei. Aceștia se confruntă cu un nivel ridicat de stres la școală și grădiniță datorită timpului petrecut departe de părinți. Acest lucru afectează în mod negativ dezvoltarea creierului. Dar o astfel de situație poate fi îmbunătățită dacă știți ce să faceți.

În cartea ei „Rest, Play, Grow: Making Sense of Preschoolers”, psihologul Deborah MacNamara vorbește despre importanța atașamentului față de părinți și cei dragi pentru un copil. Este extrem de important pentru modelarea personalității copilului.

Iată trei reguli simple care îi vor ajuta pe un copil să treacă mai ușor peste momentele în care nu sunteți împreună:

1. Captează atenția copilului

Pentru copii e foarte important să petreceți cât mai mult timp împreună și să te implici în activitățile lor. E bine să încerci să te apropii de ei cât mai devreme, pentru a vă crea o legătură cât mai puternică. Încearcă să stabilești un contact cu ei cât mai prietenos, fără să le invadezi spațiul personal. Implică-te în jocurile lui și vorbiți cât mai mult. Dacă simte că există o comunicare directă pe timp scurt vor simți multă bucurie, iar pe termen lung va crește gradul de încredere al relației părinte-copil. După ce ați stabilit o legătură cât mai puternică, va fi mult mai ușor pentru copil să răspundă la întrebări de genul „cum a fost ziua ta”. Știind că poate să îți povestească orice, va trece mai ușor peste momentele în care nu sunteți împreună încercând chiar să memoreze tot ceea ce face pentru a avea ce să îți povestească.

Citește și:   7 exerciții care te ajută să stai DREPT!

2. Construiește cercul de comunicare și de încredere al copilului

Părinții nu își pot petrece 100% din timpul lor cu copiii lor. Acest lucru este perfect normal și îl ajută pe copil să se dezvolte în relațiile cu ceilalți oameni cu care interacționează. Înainte de a lăsa copilul în grija altcuiva e important să construiești o relație de încredere dintre copilul tău și persoana respectivă. Copiii au un instinct natural de timiditate. De aceea, cel mai bun mod de a depăși acest obstacol este o introducere prietenoasă și caldă – îi ajută pe copii să-și acționeze înclinația spre prietenie și apropiere.

3. Pregătește-l pe copil pentru momentul despărțirii

Este extrem de dificil pentru copii să depășească despărțirea de părinții, mai ales dacă e mai mic de 6 ani. Dacă trebuie să pleci de acasă pentru câteva zile și să lași copilul în grija altcuiva, e important să-l ajuți să înțeleagă că această despărțire este temporară și că deși veți fi la distanță, există moduri prin care să puteți să depășiți mai ușor aceste momente. Lasă-i o fotografie sau o jucărie care să-i amintească de tine și planificați ce să faceți împreună atunci când te vei întoarce, cum ar fi o vizită la grădina zoologică.

Citește și:   10 alimente benefice pentru femei

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.