Cercetătorii au descoperit că primul născut e mai inteligent

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au vrut să vadă dacă într-adevăr primii născuți sunt mai inteligenți. S-a zis că aceștia ar fi privilegiați fiindcă primesc mai multă atenție dn partea părinților în primii ani de viață. Studiul a impilcat 5000 de persoane, iar ipoteza a fost confirmată.

Conform teoriei „Efectul Ordinii Nașterii”, primii născuți sunt mai stimulați din punct de vedere mental decât frații sau surorile lor. Ordinea nașterii are un impact puternic asupra emoțiilor, compartamentului și dezvoltării comportamentului unui copil. Prin voința sorții, un copil se naște într-un anumit moment în familie și, de pe această poziție, va avea experiențe emoționale unice. Fiecare loc din ordine are avantaje și provocări.

Aparentele beneficii ale primilor născuți sunt – un nivel mai mare de inteligență, câștiguri mai bune și un nivel mai mare de educație. Studiul a fost o colaborare între trei organizații – Facultatea de Economie a Universității Edinburg, Universitatea din Sydney și Grupul de Analiză. S-a descoperit că nivelul de educație, venit și inteligență e corelat cu ordinea nașterii.

Citește și:   8 greșeli pe care le fac femeile când aleg lenjeria intimă

Cercetătorii au observat aproape 5000 de copii, până la vârsta de 14 ani. Ei au primit teste de inteligență. A fost observat și comportamentul părinților în timpul sarcinii și după aceea – implicarea emoțională cu copiii, obiceiurile de fumat ș.a. S-a ținut cont și de condițiile economice și de istoricul familiei.

Deloc surprinzător, implicarea părinților scade când au mai mulți copii – petrec mai puțin timp cu ei citind, jucându-se sau făcând alte activități emoționale. Așadar, următorii copii primesc mai puțină stimulare mentală. Pentru primii născuți, standardele sunt mai înalte. Ei sunt orientați spre succes – au rezultate bune la școală și la muncă și pot fi chiar exclenți lideri (cei mai mulți președinți ai Statelor Unite au fost frați mai mari sau singuri la părinți).

Copiii mijlocii sunt adesea „pacifiști”, sociabili și loial. Pot face compromisuri și sunt excelenți negociatori. Cei mai mici sunt și mai sociabili, aventuroși, insistenți. Sunt, de asemenea, mai creativi. Știu cum să scape basma curată și cum să se apropie de oameni.

Citește și:   10 modalități prin care să porți BLUGII cu stil
sursa: www.powerofpositivity.com

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.