9 caracteristici masculine care îl vor face un soț perfect

Probabil că ți-ai imaginat deseori un soț ideal. Știi că un om nu poate să fie perfect, însă trebuie să aibă anumite caracteristici care să te mulțumească. Percepția ta despre un soț ideal trebuie să fie realistă. Iată ce caracteristici masculine fac un soț perfect:

1. Mintea. Oamenii inteligenți rareori se schimbă și câștigă mai mult

Nu este nimic ciudat în faptul că unii oameni sunt mai deștepți decât alții. Dar, potrivit oamenilor de știință finlandezi, pentru o căsnicie sănătoasă și fericită merită să alegi oameni mai inteligenți, pentru că este mai probabil să nu-și schimbe soțiile. În plus, bărbații inteligenți câștigă, de obicei, mai mult.

2. Formă fizică. Singura diferență este diferența dintre greutatea soțului și a soției

Oamenii de știință de la Universitatea din Tennessee au ajuns la concluzia că bărbații și femeile sunt mult mai mulțumiți de o căsnicie atunci când o femeie dintr-un cuplu este mai slabă decât partenerul său. În același timp, poate fi departe de a fi un model. Însă diferența dintre greutatea soțului și a soției este importantă.

Experții avertizează că sute de factori afectează nivelul de fericire al persoanelor într-o căsnicie, iar greutatea este doar unul dintre ei. Dar studiile demonstrează că nu trebuie să îți dorești neapărat corpul perfect, ci mai degrabă să fii atentă ca diferența de greutate dintre tine și partener să nu fie una semnificativă.

Citește și:   10 piese vestimentare care te fac mai atrăgătoare instantaneu

3. Simțul umorului. Ar trebui să fie amuzant pentru tine, nu pentru toți

Oricât de fermecător ar fi un bărbat, majoritatea femeilor, chiar subconștient, au plasat umorul deasupra aspectului.

Oamenii de știință Christopher Wilbur și Lorne Campbell au demonstrat prin studiile lor că femeile ar prefera un bărbat cu simțul umorului mai dezvoltat decât cu un aspect impecabil, dar fără să fie amuzant. Potrivit acestora, femeile leagă simțul umorului de inteligență.

Cu toate acestea, simțul umorului este o proprietate foarte specifică. S-ar putea ca niște glume să fie amuzante pentru tine, iar pentru alții nu. Important este să te facă pe tine să râzi și nu neapărat pe ceilalți.

4. Emoțiile. El nu le ascunde sub masca masculinității 

Multe femei doresc ca, alături de ele, să existe o persoană puternică și curajoasă, care nu dă niciodată dovadă de slăbiciune. Dar, de fapt, se dovedește că emoționalitatea unui om este foarte importantă pentru o căsnicie fericită.

Deci, profesorul de psihologie John Gottman, a observat 130 de cupluri heterosexuale, în decurs de 12 ani. Ca urmare, el a constatat că bărbații care știu cum să-și asculte și să-și înțeleagă soțiile și emoțiile lor, au o căsnicie fericită și este mai puțin probabil să divorțeze.

5. Sprijin. La rău și mai ales la bine

Shelly Gable, profesor de psihologie la Universitatea din California a stabilit că sprijinul primit de la partener în urma unor realizări e mai important decât cel pe care îl primești când te simți înfrântă. Deci, un soț care știe să se bucure sincer de reușitele tale, este un partener de viață ideal.

Citește și:   8 motive pentru care mint copiii

6. Vrea să evoluezi pe plan profesional

În timp ce feminismul merge în mod activ în întreaga lume, mulți bărbați sunt încă convinși că o femeie este în primul rând doar o soție și o casnică. Un studiu publicat în 2005 spune că soții devin un factor decisiv în două treimi din cazuri când o femeie nu mai lucrează.

Dar, în ciuda acestui fapt, numărul femeilor care doresc să fie mame bune dar și femei de carieră, crește din ce în ce mai mult în fiecare zi. De aceea, egalitatea de gen în căsătorie este atât de importantă. Rezultatele cercetării au arătat că femeile care lucrează, ale căror aspirații sunt susținute de un bărbat, sunt mai fericite . Deci, probabilitatea divorțului scade.

7. Banii nu sunt cea mai mare prioritate a lui

Probabil și tu îți dorești să ai alături de tine un bărbat bogat care să facă bani aproape din orice. În același timp, o femeie însăși poate avea succes financiar. Dar cercetătorii de la Universitatea Brigham Young au examinat 1,7 mii de perechi și au stabilit că cuplurile în care banii nu sunt o prioritate au mai multe șanse să aibă o căsnicie armonioasă, lipsită de stres.

Citește și:   Nu te căsători niciodată cu un bărbat care face aceste 7 greșeli

Oamenii de știință au descoperit că bărbații și femeile care se concentrează pe bani, nu știu cum să-și rezolve conflictele în mod corespunzător.

8. Coabitare. Cât de bine va merge depinde de când vă mutați împreună

Un studiu realizat de sociologul Ariel Cooperberg de la Universitatea din Carolina de Nord a arătat că conviețuirea înaintea căsătoriei nu crește riscul divorțului în viitor. Mai degrabă, acest risc afectează cuplurile care au început să trăiască împreună la o vârstă fragedă.

Prin urmare, dacă un bărbat te invită să locuiți împreună în jurul vârstei de 18 ani, nu este o idee bună să accepți. Cel mai probabil, conviețuirea se va încheia fără a fi urmată de o căsnicie, și dacă totuși vă căsătoriți, sunteți mai predispuși unui divorț. Dar dacă oferta vine mai târziu, este probabil și mai bine gândită, iar partenerul va deveni un soț bun în viitor.

9. Îi place să-și amintească cu bucurie de copilărie

Oamenii de știință de la Universitatea din Cambridge au stabilit că bărbații care au fost fericiți în copilărie, sunt, de asemenea, mai fericiți și ca adulți. Iar acest lucru se reflectă și în căsnicie. Dar există o capcană: adulții fericiți vor renunța repede la o căsnicie nereușită, deoarece caută fericirea și au încredere în ei.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.