8 obiceiuri care te îmbătrânesc

Felul în care arătăm la o anumită vârstă depinde mult de genetică, dar aceasta nu e singurul factor – și noi contribuim semnificativ la procesul de îmbătrânire.

Iată câteva obiceiuri care îți fură tinerețea:

1. Îți ții părul strâns prea mult timp

Dacă îți strângi părul  de la rădăcini foarte des, acest lucru pooate duce la retragerea liniei părului și la chelie în viitor. Pentru a-ți salva părul, înlocuiește coada de cal cu ceva mai lejer.

2. Bei prea mult lapte

Laptele conține androgeni care provoacă funcționarea mai activă a glandelor sebacee. Se produce mai mult sebum, care înfundă porii și face pielea să pară mai unsuroasă și mai murdară.

3. Aplici cremă de protecție solară doar pe față

Multe femei s-au obișnuit să aplice cremă de protecție solară tot anul, dar uită de mâini, care sunt cele mai sensibile la îmbătrânire. Nu uita să aplici crema și pe mâini, iar vara mai ales în zona gâtului și a pieptului.

Citește și:   Cum să-i arăți unui BĂRBAT că îl iubești, chiar dacă nu îi spui

4. Îți place să stai așezată cu picioarele încrucișate

Venele imflamate de pe picioare sunt rezultatul direct al compresiei vaselor de sânge și al tulburărilor circulatorii. Când stai picior peste picior sângele stagnează în zona pelviană, ceea ce dăunează în special femeior (mai ales celor însărcinate).

5. Îți piepteni părul când e ud

Această greșeală comună cauzează despicarea vârfurilor. Pentru a evita daunele, usucă-ți mai întâi părul cu un prosop (nu-l freca), apoi cu foehn-ul și numai după aceea piaptănă-te.

6. Te pensezi înainte să aplici machiaj

Dacă vrei să dai o formă sprâncenelor, fă asta seara, după ce te speli pe față. Astfel vei reduce riscul infectării cu bacteri și vei evita iritația neplăcută pe care ar trebi să o ascunzi cu un anticearcăn.

7. Folosești produsele pentru păr la cele mai ridicate temperature

Când părul e expus la temperature ridicate (de la un uscător de păr, un ondulator sau o placă), se creează mci bule în interior care fac părul uscat și fragil. Pentru a evita asta, ține uscătorul la o distanță de 15 cm de păr, asigură-te că folosești protecție împotriva căldurii și setează temperatura la mijloc.

Citește și:   5 moduri prin care să îți demonstrezi iubirea față de partener

8. Te freci la ochi

Acest obicei dăunează genelor, care devin mai fragile și cad. Poți afecta și pielea de sub ochi, care se înroșește și va arăta obosită. Înlocuiește acest obicei cu metoda „20-20-20”: uită-te în altă parte 20 de secunde la fiecare 20 de minute.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.