8 GREȘELI care îți strică frumusețea și te îmbătrânesc

„Casa mea este fortăreața mea”, poți spune deseori fără ca măcar să te gândești câte implicații poate avea mediul în care trăiești asupra frumuseții tale. Iată la ce ar trebui să fii atentă:

1. Încălzire centrală și aer condiționat

Aerul din casă încălzit artificial este foarte uscat. Și, în primul rând, este observat de piele și de membranele mucoase. Fața și corpul devin extrem de sensibile, începe mâncărimea și înfundarea – un drum direct spre un ten cu probleme și riduri.

Utilizează umidificatoare și folosește cât mai multe produse hidratante.

2. Săpunul

Secolul XXI poate fi numit un secol al igienei. Oamenii sunt pur și simplu obsedați de gândul că toate locurile trebuie să fie curate, fără vegetație în exces și miros plăcut. Cu toate acestea, curățarea zilnică a pielii cu detergenți duce la spălarea barierei de protecție, care te salvează nu numai de bacterii, ci și de îmbătrânirea prematură a pielii.

Verifică cu atenție compoziția săpunului și a gelului de duș și, dacă este posibil, renunță la obiceiul de a folosi detergenți.

3. Perna

Citește și:   10 GREȘELI care te îmbătrânesc mai repede

Majoritatea oamenilor aleg bumbacul pentru lenjeria de pat din motive obiective: este ieftin, nu alunecă și este ușor de curățat.

Cu toate acestea, pernele din astfel de materiale îți pot face un deserviciu dacă îți pasă de aspecul tău. În primul rând, acest lucru se aplică dacă îți place să dormi pe burtă, cu fața îndreptată spre pernă. Bumbacul dens poate crește riscul de apariție a problemelor pielii, și mai ales de apariție a ridurilor. Aceste materiale sunt un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor.

Înlocuiește bumbacul cu mătasea. Mătasea costă mult mai mult, dar are multe avantaje: este durabilă, datorită unei suprafețe netezite, dăunează mai puțin pielii și previne, de asemenea, reproducerea bacteriilor.

4. Smartphone-ul și calculatorul

Ecranele albastre te însoțesc de dimineața până noaptea târziu. Mulți au auzit că statul cu ochii la telefon, cu capul în jos, poate contribui la apariția unei a doua bărbii.

Dar asta nu e tot. Există studii care sugerează că lumina albastră a ecranelor poate fi la fel de dăunătoare ca și razele solare.

Dacă nu poți să limitezi timpul pentru utilizarea calculatorului și a telefonului smartphone, trebuie să ai grijă să instalezi un ecran de protecție special.

Citește și:   12 greșeli care îți ruinează aspectul pe care trebuie să le eviți

5. Fereastra deschisă

Mai recent, oamenii de știință au stabilit o legătură directă între poluarea mediului și îmbătrânirea prematură. Cu toate acestea, nu numai proximitatea instalațiilor industriale poate provoca poluarea aerului. Condițiile de viață dintr-un mediu aglomerat, proximitatea autostrăzilor, vecinii care fumează și mulți alți factori determină deteriorarea semnificativă a calității aerului.

Dacă apartamentul sau locul de muncă se află în imediata apropiere a surselor de poluare, deschiderea unei ferestre pentru aerisire nu este cea mai bună opțiune.Poți să cumperi un dispozitiv eficient de curățare a aerului din încăpere, care nu doar că elimină particulele de murdărie, dar, de asemenea, ajută la controlul umidității.

6. Sutienul

Sânul ferm este asociat direct cu tinerețea. Există o opinie că sutienul îndeplinește funcția principală de combatere a gravității și menține sânii fermi. Cu toate acestea, nu există o justificare științifică pentru această teorie. Dar afirmația opusă care susține că purtarea unui sutien ajută la relaxarea mușchilor pieptului este confirmată de mai multe studii . Experții sunt de acord că doar o mică parte a femeilor, mai cu seamă cele cu anumite caracteristici (de exemplu, o dimensiune foarte mare a glandelor mamare) trebuie să poarte un sutien pentru mai mult confort.

Citește și:   7 lucruri pe care le vei regreta peste 10 ani

Deci, poartă un sutien doar atunci când este neapărat necesar, sau renunță complet la această piesă.

7. Zahărul

După cum știi, zahărul provoacă excesul de greutate. Dar cercetările recente sugerează că aceasta contribuie, de asemenea, la îmbătrânirea prematură și la dezvoltarea proceselor inflamatorii pe piele. Odată intrat în organism, zahărul începe să producă molecule, care atacă în mod activ colagenul și elastina, care sunt responsabile de pielea netedă și frumoasă.

Renunță deci la zahăr, înlocuindu-l cu miere, ștevie, sirop de arțar, sirop de agave sau anghinare din Ierusalim.

8. Produse din carne prelucrate

Produsele din carne, de exemplu cârnații sau hamburgerii, conțin nu numai cantități crescute de grăsimi, ci și diverse tipuri de aditivi alimentari, cum ar fi fosfor și sulfuri . Acești compuși chimici degradează pielea și accelerează îmbătrânirea corpului.

Deci, ar fi bine să reduci consumul de alimente dăunătoare.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.