5 trucuri care te vor ajuta să-ți organizezi hainele

Reorganizarea dulapului tău este recomandată de către experți, la fiecare început de sezon. De ce? În primul rând, pentru că vei putea avea mai mult spațiu liber, înlăturând hainele pe care nu le mai porți. În al doilea rând, vei descoperi noi combinații de lucruri deja familiare, cu ajutorul cărora vei avea un look fresh. În sfârșit, în al treilea rând, vei putea să-ți dai seama de hainele care îți lipsesc din dulap si vei face o listă cu toate articolele necesare.

Iată 5 pași care te vor ajuta să-ți analizezi în mod eficient dulapul, astfel încât totul să fie bine organizat:

1. Golește dulapul

Mai întâi de toate, trebuie să golești dulapul complet. Scoate toate hainele din sertare, de pe umerașe și pune-le pe pat sau pe podea. Curăță foarte bine dulapul, ștergând fiecare raft de praf. Curățenia este esențială.

2. Sortează lucrurile în funcție de sezon

La fiecare început de sezon, trebuie să reorganizezi garderoba. Scapă de lucrurile care nu se potrivesc în respectiva perioadă a anului. Astfel, cele potrivite, vor avea mai mult spațiu și vor fi mult mai vizibile în dulap. Hainele pe care nu le mai porți pot fi puse în diferite cutii și duse într-un loc în care să nu te deranjeze.

Citește și:   Tot ce trebuie să știi despre POSTUL intermitent

3. Lucrurile din garderobă trebuie sortate în 4 grupe

Toate articolele, atât cele potrivite sezonului, cât și cele necorespunzătoare trebuie sortate în 4 grupe

-de lăsat în garderobă
-de curățat- acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le duci la curățătorie, pentru a scăpa de pete
-de vândut- unele articole chiar nu se mai potrivesc, niciunui sezon. Fie că ți-au rămas mici, fie că ți se par demodate sau pur și simplu nu-ți mai plac, cel mai bun lucru pe care l-ai putea face, este să le vinzi.
-cele cu semnul întrebării- acestea sunt lucrurile pe care nu poți încă să le pui într-o anumită categorie. Îți plac și nu-ți plac, nu ești prea sigură pe tine.

Este important să scapi de lucrurile învechite, uzate sau demodate. Această sortare este benefică pentru găsirea unor articole pe care probabil credeai că le-ai pierdut.

4. Încearcă-le pe toate

Încearcă în fața oglinzii absolut toate lucrurile pe care ai de gând să le păstrezi în garderobă. Acordă mare atenție ca hainele pe care le pui în dulap să fie în cea mai bună stare, fără pete sau găuri.

Citește și:   8 mituri despre haine pe care le auzi de ani de zile

Aranjează lucrurile care se șifonează repede sau care au materiale mai pretențioase, pe umerașe, iar jeanșii sau tricourile simple, pot rămâne pe rafturi.

5. Fă o listă cu lucrurile de care mai ai nevoie

Experții spun că o bună sesiune de shopping începe de acasă. Datorită reorganizării, îți vei da seama de ce mai ai nevoie. Vei vedea articolele care nu au nimic de purtat în combinație și vei putea merge în căutarea lor.  Acest lucru este benefic și datorită faptului că vei putea evita cheltuielile inutile și vei cumpăra fix ce îți trebuie. Poți merge la cumpărături în perioada de reduceri, pentru a economisi.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.