5 reguli de BUNE MANIERE pe care trebuie să le știm cu toții

Noțiunea de „bun simț” nu a dispărut în zilele noastre, pentru că toți încercăm să fim oameni politicoși și credem că suntem bine educați. În plus, față de regulile evidente ale decenței, există unele pe care poate nu le respecți pentru că nu te gândești la ele.

1. Oaspeții

Ar trebui ca oaspeții să se descalțe când intră în casă? Aceasta este decizia pe care trebuie să o ia ei, dar experții în etichetă spun că, dacă vrei ca ei să își scoată pantofii, ar trebui să fie avertizați în prealabil. Și, bineînțeles, este o idee proastă să le ceri să se descalțe dacă sunt îmbrăcați elegant. Cu toate acestea, dacă oaspeții și-au scos deja încălțămintea, ar fi oportună oferirea de papuci de unică folosință.

2. Mașina

Dacă ai împrumutat o mașină de la un prieten, returneaz-o cu plinul de benzină. Nu mai trebuie menționat faptul că trebuie să i-o returnezi curată. Cel mai sigur loc în mașină este locul din spatele șoferului, dar cel mai convenabil – pe bancheta din spate la dreapta. Prin urmare, este o idee bună să dai acest loc pasagerului mai în vârstă sau femeii, iar cel mai tânăr să stea la mijloc. Aceasta este ierarhia neoficială.

Citește și:   7 lucruri care te vor ajuta să ai o viață de FAMILIE fericită

3. Comunicarea

Dacă ai anulat o întâlnire din orice motiv, organizarea alteia trebuie să vină la inițiativa ta pentru a-i arăta celeilalte persoane importanța acelei întâlniri. Dacă te întâlnești cu cineva pe care îl cunoști, și ești însoțit de alte persoane, este o idee bună să îl prezinți acestora. Chiar dacă petreceți puțin timp vorbind, oamenii din jurul vostru se vor simți mult mai confortabil.

Toată lumea știe că nu este corect să dai mâna cu cineva purtând mănuși, dar în plus, dacă stai jos, trebuie să te ridici. De asemenea, nu poți da mâna dacă fumezi și nu e nevoie să îți arunci țigara, dar cel puțin trebuie să-ți ceri scuze pentru asta.
Dacă uiți numele unei persoane, nu încerca să eviți să îi spui pe nume. Doar recunoaște. Expresia „Îmi pare rău, nu îmi amintesc numele dumneavoastră” sună simplu, politicos și onest. Pentru a reține mai ușor numelor persoanelor de la eveniment, când vă întâlniți, repetă numele persoanei: „Îmi pare bine, Ana!”

Citește și:   5 trucuri care fac parfumul să reziste mai mult

4. Comunicarea la distanță

Dacă  persoana pe care o apelezi telefonic nu răspunde din prima, nu este necesar să continui încercările la nesfârșit. Se crede că, pentru probleme care nu sunt urgente , e nevoie să pui o pauză de 2 ore între apeluri. Deci, îi dai persoanei timp să vadă apelul pierdut și să te sune înapoi.

Este mai bine să răspunzi la un apel după cel de-al 2-3-lea semnal, astfel încât apelantul să-și poată aduna gândurile. La rândul său, dacă o persoană nu răspunde după cel de-al 5-lea semnal, este mai bine să închizi.

În zilele acestea, un apel telefonic poate fi un stres inutil. Dacă întrebarea nu este urgentă și există o șansă de a scrie, alege corespondența. Vei pierde mai puțin timp, deoarece întrebarea va fi formulată în mod clar. Interlocutorul va răspunde, atunci când este convenabil pentru el, și poți întotdeauna să te întorci la corespondență, dacă ceva nu este clar.

5. Spațiul personal

Citește și:   Cele mai populare dorințe de Anul Nou

Dacă își pune căștile, o persoană arată că nu simte nevoia să comunice în acel moment. Nu-l distrage vorbind, dacă nu există întrebări urgente. Purtarea căștilor are eticheta proprie, iar una dintre reguli este de a micșora volumul și de a scoate căștile atunci când vrei să vorbești cu cineva, așa arăți ai respect față de interlocutor.

Dacă copilul are deja camera proprie, atunci, înainte de a intra, trebuie să bați la ușă. Această acțiune corespunde regulilor de bun simț, și în același timp îl învață și pe copil aceste reguli.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.