15 reguli de siguranță pe care trebuie să le știe orice femeie

Din nefericire, oamenii sunt diferiți. Sperăm că huliganii nu se vor lua niciodată de tine, dar dacă se întâmplă asta, trebuie să știi ce să faci.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să scapi din situațiile periculoase:

1. Dacă ești atacată din spate, îndoaie-ți mâna de la cot, prinde-o cu cealaltă mână și apoi, cu toată forța ta, lovește-l pe atacator cu cotul. Dacă reușești să îl lovești bine, nu se va putea mișca pentru câteva secunde, adică un timp suficient ca să scapi.

2. Calcă-l pe atacator pe picioare – mai ales dacă porți pantofi cu toc.

 

3. Dacă atacatorul încearcă să te stranguleze, apucă-i degetele mici și încearcă să le răsucești cât poți de tare.

4. Dacă ai vreun spray pentru autoapărare în geantă, ai grijă ca acesta să fie la îndemână pentru a-l putea folosi ca să-ți neutralizezi inamicul, stropindu-l în față.

5. Dacă cineva încearcă să te jefuiască și te amenință cu orice fel de armă, nu te anagaja într-o luptă cu el. Nu te certa și dă-i tot ce dorește, chiar dacă sunt bunuri de valoare.

Citește și:   12 modele superbe de TATUAJE pentru fete

6. Fii atentă la detaliile înfățișării hoțului – alunițe, cicatrice, tatuaje.

7. Mergi direct la poliție după aceea – cu cât infractorul va fi căutat mai repede, cu atât e mai probabil să îți recuperezi bunurile.

Ce să faci dacă ești atacată într-un spațiu închis

1. Dacă cineva te urmărește la intrare, nu te ascunde în lift sau în vreun subsol, deoarece e foarte probabil ca respectivul individ să dea de tine.

 

2. Îndepărtează-te de intrare și îndreaptă-te spre un loc în care sunt oameni, ca să scapi de urmăritor.

3. Dacă ești într-un spațiu închis nu folosi spray-uri. Acestea pot să îți ajungă în tractul respirator și nu vei mai putea să scapi.

Măsuri de precauție

Nu fugi imediat. Depășește mai întâi posibilele obstacole (traversează străzile pe care le ai de traversat, dă colțul sau coboară la metrou) și abia apoi începe să fugi.

Intră în vorbă cu vreun trecător Menține dialogul până ce obserbi că persoana care te urmărea a dispărut. De obicei, criminalii nu atacă pe nimeni dacă nu e singur/ă.

Citește și:   9 trucuri care te ajută să ai un păr STRĂLUCITOR

Dacă șoferul unui taxi ți se pare suspicios, trebuie să-ți închei călătoria imediat. Atunci când te urci într-un taxi, trimite întotdeauna numărul mașinii unui membru de-al familiei tale sau unui prieten.

Nu căuta pericolul cu lumânarea. Dacă ești într-un loc întunecat într-o companie dubioasă (pe o bancă în parc, de exemplu), îndepărtează-te. Dacă e posibil, cere unui prieten sau unui vecin să vină să te ia.

Ai grijă ca rudele și prietenii să știe mereu unde ești și când te vei întoarce acasă.

Fii foarte atentă la ce se întâmplă în jurul tău. Oamenii care sunt foarte atenți la telefoanele lor devin surse ușoare pentru hoții de buzunare sau alți infractori.

Ține-ți bunurile de valoare în siguranță. Portofelul, banii sau telefonul nu ar trebui să fie la vedere. Ține-le în geantă sau rucsac și nu le scoate decât atunci când ai nevoie de ele.

 

 

 

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.