10 motive pentru a-ți începe ziua cu o cafea

Te-ai gândit vreodată la cafea ca la un elixir al sănătății? Pe lângă gustul plăcut și sursa de energie pe care reprezintă, cafeaua are câteva proprietăți ce o clasează în topul alimentelor benefici organismului.

Studiile făcute de japonezi au arătat că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea simpla pe zi își reduc riscul dezvoltarii hemoragiilor cerebrale sau a atacurilor vasculare cerebrale cu până la 20%. Cafeaua rămâne o băutură sănatoasă si daca este decofeinizata.

Probabil că fiecare a gustat până acum o cafea, iar pentru mulți, cafeaua este nelipsită din ritualul de dimineață. Iată câteva beneficii ale acestei băuturi:

1. Organismul absoarbe mai mulți antioxdanți din cafea decât din fructe sau legume.

2. Mirosul cafelei acționează asupra unor proteine care se ocupă de relaxarea creierului, având un efect anti-stres și determinând o gândire pozitivă.

3. Cafeaua îi ajută pe cei bolnavi de Parkinson să-și controleze mișcările.

4. Consumarea unei cești de cafea pe zi scade cu 20% riscul de a face ciroză hepatică.

Citește și:   7 filme de văzut în familie

5. Două – trei cești de cafea consumate în fiecare zi diminuează cu 50% probabilitatea unui suicid, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

6. Cafeaua micșorează riscul cancerului de piele la femei.

7. Datorită cafelei, mușchii absorb și ard mai repede grăsimile, transformându-le în energie.

8. Patru cești de cafea consumate în fiecare zi scad la jumătate șansele de a te îmbolnăvi de două tipuri de diabet zaharat.

9. Cafeaua are efecte benefice asupra creierului, stimulând activitatea intelectuală.

10. Cafeaua îți poate aduce fericire. Riscul unei depresii scade cu 10% dacă bei minim patru cești de cafea pe săptămână.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.