10 metode prin care să-ți accelerezi metabolismul

Te-ai întrebat vreodată cum îți poți ajuta organismul? Aceste sfaturi îți vor îmbunătăți cu siguranță condiția!

Dacă vrei să-ți îmbunătățești sănătatea sau să pierzi în greutate, prima dată ar trebui să fii atentă la metabolism: are o mare influență asupra felului în care celulele corpului gestionează energia și substanțele nutritive. Problemele cu metabolismul cauzează de obicei greutatea în exces.

Iată cum îți poți accelera metabolismul:

1. Programează-ți mesele

Corpul nostrum e inteligent. Se așteaptă să fie hrănit la o anumită oră, așa că folosește majoritatea energiei până atunci, știind că va primi alta în curând. Când mănânci la ore neregulate însă, corpul păstrează energia, fiindcă nu e sigur că va mai primi.

2. Bea multe lichide

Când corpului tău îi lipsește apa, ficatul tău arde mai puține calorii. E important să bei multă apă – sau ceai (verde).

3. Lactatele sunt prietenele tale

Ele conțin numeroase substanțe nutritive esențiale pentru arderea grăsimilor și formarea mușchilor, precum calciul.

4. Fii activ din punct de vedere fizic

Orice fel de activitate fizică (alergat, plimbare, dans, exerciții fizice la sală) contribuie la un metabolism mai rapid. Cele mai bune exerciții sunt cele de întindere, fiindcă accelerează creșterea țesutului muscular.

Citește și:   7 exerciții pe care le poți face stând pe scaun

5. Trezește-te devreme

Soarele de dimineață îți ajută corpul să regleze acele procese biologice care depind de alternanța zi-noapte, vitale pentru consumul energiei.

6. Nu renunța la carbohidrați

Ai nevoie de carbohidrați pentru sinteza corectă a serotoninei. Lipsa carbohidraților poate avea un efect negative asupra activității creierului și e stresantă pentru corp.

7. Nu lua gustări

Chipsurile, sandvișurile și dulciurile îți încetinesc metabolismul. Energia primită din mâncarea obișnuită ține cam 3-4 ore, iar după aceea corpul începe să ardă energia din depozite de grăsime. Gustările împiedică acest proces și așa te îngrași.

8. Păstrează-ți nivelul de fier ridicat

Deficiența de fier duce la o slabă oxigenare a mușchilor, ceea ce subminează sănătatea. Dacă îți lipsește fierul din dietă, consumă mai multă carne, pește și mere.

9. Mănâncă alimente organice

Produse nonorganice care conțn diverși aditivi, animale hrănite cu antibiotice și hormone de creștere, plante tratate cu fertilizatoare sintetice și pesticide… nu sună tentant, nu?

Citește și:   Ce alimente te fac să te ÎNGRAȘI în funcție de FORMA CORPULUI

10. Folosește sare iodată

Deficiența de iod îți afectează tiroida, care, la rândul său, are un impact negativ asupra metabolismului.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.