10 lucruri care îți DISTRUG viața

Se spune că ești tratat exact așa cum permiți să fii tratat – asta e în mare parte adevărat. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le permiți – altfel viața ta nu se va îmbunătăți:

1. Să ți se reproșeze lucruri legate de înfățișarea sau gusturile tale

Dacă nu încalci vreun dress code sau regulile decenței, nimeni nu ar trebui să aibă ceva de comentat. Dacă cinveva se ia de hainele, greutatea sau persoana pe care o alegi să îți fie soț, nu începe să te justifici.

2. Să fii pusă să alegi între carieră și viața personală

Din păcate, asta se întâmplă atât în familie, cât și la muncă. Ține cont însă că mulți oameni îmbină perfect aceste aspecte și mai găsesc timp și pentru pasiuni sau distracții. Nimic nu te obligă să renunți la una în favoarea celeilalte.

3. Să decidă toți pentru tine

Poate că părinții tăi știu mai multe despre viață decât tine, dar asta nu le dă dreptul să-ți dicteze alegerile, chiar dacă pare că ce vor ei ți-ar aduce mai mult succes. E viața ta și tu ar trebui să ai ultimul cuvânt de spus. Să știi că greșelile sunt inevitabile.

Citește și:   9 lucruri pe care bărbații le observă la FEMEI

4. Relații care te fac nefericită

Există o glumă care spune că dacă plângi tot timpul nu ai o relație cu un om, ci cu o ceapă. Nu ar trebui să vă despărțiți la primele necazuri, dar dacă viața ta e mai ușoară fără el, te vei întreba probabil de ce ai tolerat relația atâta timp.

5. Constrângerea sexuală, inclusiv în interiorul căsătoriei

Corpul tău e numai al tău, iar a-ți face „datoria conjugală” nu înseamnă că trebuie să-i îndeplinești toate dorințele, fără să ții cont de cum te simți tu. Persoana potrivită ar trebui să te înțeleagă atunci când refuzi.

6. Minciunile permanente

Nu ar trebui să accepți minciunile prietenilor sau ale celor din familie. De asemenea, nu e treaba ta să corectezi comportamentul celor care mint.

7. Lipsa de respect la muncă

Din păcate, mulți oameni trebuie să îndure lipsa de respect din partea colegilor și a șefilor. Dacă te găsești într-o situație similară, întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de o slujbă în care ești zilnic umilită și nu ezita să-ți ceri drepturile.

Citește și:   Perechiile de zodii predestinate să fie împreună pentru toată viața

8. Abuzul emoțional și fizic

Cei care se joacă cu mintea ta nu au nicio scuză. Siguranța ta e cât se poate de importantă și nu ar trebui să fii cu un om care îți amenință constant sănătatea fizică și mentală.

9. Controlul constant

Dacă cineva îți controlează fiecare pas, fie că e vorba de părinți, fie că e vorba de partener, să știi că asta nu e un semn al grijii lor față de tine. Fiecare persoană ar trebui să aibă spațiul său personal, iar relațiile sunt imposibile fără încredere reciprocă.

10. Să ți se reproșeze că nu ești perfectă

Să știi că niciun om nu e perfect. Nu le acorda atenție celor care sugerează că ar trebui să schimbi ceva la tine, dacă nu ești și tu de acord.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.