10 greșeli pe care le faci când îți speli părul

Orice femeie vrea un păr frumos, catifelat și strălucitor, dar nu toate metodele de îngrijire funcționează. Îți poți ajuta părul evitând anumite greșeli.

Iată 10 greșeli pe care le fac femeile când se spală pe cap:

1. Ștergi părul umed cu prosopul

Din cauza frecării, părul se poate încreți și poate fi deteriorate definitive. Folosește alte metode: șterge-te cu un tricou sau tamponează-ți părul.

2. Folosești prea multe produse

Nu e o idee bună să folosești o cantitate prea mare de șampon sau balsam. Puțin e suficient.

3. Agresezi părul

Dacă îți freci părul prea tare s-ar putea să ai probleme – acesta începe să cadă și să fie mai fragil. Fii delicată și nu-ți strica părul.

4. Nu aplici produsele cum trebuie

Uneori, pentru că nu ne pasă sau fiindcă ne grăbim, nu ne spălăm cum trebuie. Cel mai important e să te speli bine la rădăcini. Aplică balsamul pe lungimea firului de păr pentru hidratare.

5. Nu alegi șamponul potrivit tipului tău de păr

Citește și:   7 mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi despre acnee

Șamponul face mai mult rău decât bine părului tău pe termen lung, dacă nu alegi unul potrivit tipului tău de păr.

6. Repeți procesul

Metoda clătește-și-repetă nu e chiar ce mai bună, pentru că a doua tură ia părului din volum.

7. Folosești apa fierbinte

După o zi grea și obositoare, tot ce vrem e o baie fierbinte, un masaj și un somn bun. Sună bine, dar dușurile fierbinți dăunează părului. Folosește apă călduță.

8. Nu ții balsamul pe păr suficient

Oamenii nu îl lasă să intre în păr și se spală imediat. Trebuie să îl lași să acționeze.

9. Aplici balsamul pe părul umed

Cei mai mulți aplică balsam chiar după ce s-au spălat, fără să știe că, aplicat pe părul ud, nu vor obține efectele dorite. Scurge apa și abia apoi aplică balsam.

10. Nu clătești părul cu apă rece

La sfârșit, clătește-ți părul cu apă mai rece, pentru că îți sigilează foliculii firului de păr, care se deschid în momentul în care te speli cu apă caldă.

Citește și:   10 secrete pentru a avea un păr sănătos

 

Citește și: De câte ori pe săptămână trebuie să te speli pe cap în funcție de tipul de păr

Probabil că mama ta te-a avertizat mereu să nu-ți speli părul prea des, chiar dacă te enervează dacă acesta pare uleios și murdar. Are dreptate fiindcă, dacă te speli prea mult pe cap, vei distruge uleiurile naturale ale părului, care va arăta astfel șters, lipsit de vitalitate. Va fi afectată și creșterea părului, deoarece cuticulele de păr vor fi încărcate prea des cu chimicale, iar asta le schimbă textura.

Uleiurile naturale îți ajută părul să se așeze în mod natural – de aceea, părul tău arată uneori mai bine în a treia zi după baie decât proaspăt spălat. Totuși, tipurile diferite de păr ar putea să aibă nevoi diferite – iată cât de des ar trebui să-ți speli părul în funcție de asta:

1. Părul uscat
Oamenii cu acest tip de păr ar trebui să evite să-l spele de mai mult de două ori pe săptămână, deoarece au deja puține uleiuri naturale. E necesar să folosească un balsam pentru a-și recăpăta uleiurile și pentru a păstra echilibrul.

Citește și:   14 reguli de vestimentați care țin de bun simț

2. Părul fragil / blond
Acest tip de păr absoarbe mai mult ulei și trebuie să fie spălat mai des – cam de 2-3 ori pe săptămână.

3. Părul mediu
Dacă părul tău nu e nici prea uleios, nici prea uscat, ar trebui să-l speli, de asemenea, de 2-3 ori pe săptămână.

4. Părul gros
Pe acest păr se acumulează foarte puțin ulei, deoarece îi ia mult să ajungă de pe scalp la vârfuri. De asemenea, nu se murdărește foarte mult, așa că e suficient dacă te speli o dată pe săptămână.

5. Părul normal
Spală-ți părul cu un șampon care conține și balsam sau are ulei, deoarece șamponul îți curăță părul, dar reduce uleiurile naturale, iar balsamul neutralizează efectul. Ideal e să te speli pe cap o dată sau de două ori pe săptămână.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.