10 GREȘELI pe care le faci când îți alegi încălțările vara

Magazinele ne tentează cu o mulțime de pantofi de vară. Gustul fiecărei persoane ar trebui să fie satisfăcut – încălțămintea de vară vine într-o mulțime de forme, culori și prețuri. Nu uita însă că pentru a fi frumoasă, trebuie să ții cont și de confortul și sănătatea picioarelor tale. Prin urmare, iată câteva probleme cu încălțămintea pe care ar trebui să le eviți:

1. Talpa este prea îngustă

Sandalele ale căror talpă este mai îngustă decât piciorul nu arată bine. Mai mult decât atât, poziția picioarelor duce la deformarea încheieturilor și a oaselor degetului mare. Pantofii strâmți cauzează de asemenea unghii încarnate, iritarea pielii, formarea bătăturilor.

2. Platformele neuniforme

În cazul platformelor curbura piciorului și a tălpii sunt diferite. Se pare că picioarele nu se sprijină pe pantofi, ci numai pe punctele extreme.  Atunci când porți astfel de pantofi, circulația sângelui e dereglată, apar bătăturile, iar picioarele se umflă și te dor.

3. Talpa e mai lungă decât piciorul

Citește și:   Ce fel de iubit în funcție de zodie

Acest lucru se întâmplă de obicei în cazul papucilor și  al șlapilor. În mod normal, distanța dintre margine și degetul mare nu ar trebui să fie mai mare de un centimetru, ca să nu afecteze confortul și siguranța mersului și ca să eviți bolile țesuturilor și încheieturilor.

4. Talpa e prea scurtă

Când se întâmplă asta, trebuie să te sprijini mereu pe degete și să încerci ca acestea să nu atingă pământul. Mușchii degetelor tale sunt mereu încordați, iar greutatea piciorului nu este distribuită uniform, riscând mereu să te rănești. Nu uita să fii atentă la acest aspect atunci când îți cumperi pantofi.

5. Pantofii sunt prea largi

Dacă pantofii sunt prea largi, iarăși te vei sprijini mai mult pe degete. Mușchii picioarelor sunt foarte întinși, iar asta îți poate da un mers destul de urât. În plus, degetele, încheieturile și chiar oasele tale s-ar putea deforma și ar putea să apară dureri de genunchi și de spate.

Citește și:   8 mituri despre sarcină care au fost demonstrate de știință

6. Pantofii sunt prea mari

Atunci când purtăm pantofi care sunt prea mari pentru noi, există o tensiune și când ridicăm piciorul și când îl punem pe pământ, astfel că e foarte ușor să te împiedici. Pantofii prea largi sunt la fel de dăunători ca cei prea strâmți.

7. Încălțămintea e făcută din materiale care nu sunt naturale

Mai ales vara, ar trebui să alegi încălțăminte din materiale naturale – piele, textile. Sub influența temperaturilor înalte, componenții chimici ai altor tipuri de materiale încep să interacționeze cu pielea picioarelor. În plus, aerul nu poate să circule prin încălțăminte.

8. Porți pantofi de lac

În timpul verii trebuie să renunți la pantofii de lac, deoarece îți pot face mult rău.

9. Pantofi închiși cu picioarele goale

Mai ales vara, nu purta pantofi închiși cu picioarele goale, ca acestea să nu transpire foarte mult și ca pielea să nu se întărească.

10. Balerinii

Dacă nu vrei să ai probleme de sănătate, nu purta balerini pentru mai mult de 1-2 ore pe zi. Fiindcă nu au toc, ei nu pot absorbi șocul lovirii călcâielor de sol, iar scheletul tău suferă microtraume la fiecare pas.

Citește și:   9 ponturi pentru a-ți moderniza garderoba cu bani puțini

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.