Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 curiozități care demonstrează că femeile fac adevărate vrăji – Andreea Bănică

10 curiozități care demonstrează că femeile fac adevărate vrăji

Bărbații sunt de pe Marte, iar femele de pe Venus – e puțin adevăr la mijloc, deoarece corpurile femeilor diferă destul de mult de cele ale bărbaților. Iată câteva lucruri uimitoare legate capacitățile femeilor:

1. Femeile sunt mai flexibile

Mușchii și ligamentele lor conțin mai multă elastină decât colagen, ceea ce face ca femeile să fie mai flexibile de la natură. Pe de altă parte, acest lucru face și ca ridurile să apară mai devreme, iar încheieturile le dor chiar și la presiuni mici.

2. Femeile trăiesc mai mult

Sistemul imunitar feminin face față mai bine amenințărilor interne și externe, iar celulele îmbătrânesc mult mai încet, deci funcționează mai eficient. De aceea femeile trăiesc până la vârste mai înaintate decât bărbații și se îmbolnăvesc mult mai rar.

3. Există mereu mai multe femei singure decât bărbați

Acest lucru este legat de rata mare de mortalitate a populației masculine – pur și simplu există mai multe femei decât bărbați. În unele țări se încearcă o controlare artificială a sarcinilor, astfel încât să se nască mai des băieți.

4. Mirosul transpirației bărbaților le face pe femei să se simtă mai fericite

Feromonii din transpirația bărbaților influențează în mod pozitiv procesele din corpul femeilor. Ciclul menstrual se stabilizează, dispoziția se îmbunătățește, iar anxietatea este redusă.

5. Femeile pot naște peste patruzeci de copii

Datorită fundalului genetic, unele femei pot să nască și să crească zeci de copii. Recordul este deținut de o femeie din Rusia, care se presupune că a născut 69 de copii în secolul 18 – 16 seturi de gemeni, 7 de tripleți 4 de cvadrupleți. Astăzi, familiile obișnuite au, de obicei, 1-2 copii.

6. Amprentele digitale ale femeilor diferă în proporție de 99% de cele ale bărbaților

Pielea femeilor secretă de două ori mai mulți amino acizi decât pielea bărbaților, care sunt distribuiți pe degete în mod diferit. De aceea oamenii de știință pot afla sexul unei persoane numai uitându-se la amprentele digitale.

7. Alăptarea oferă superputeri

Hormonii sunt produși într-un ritm neobișnuit, ceea ce influențează semnificativ creierul și corpul. Prin urmare, femeile se simt mai puțin anxioase, devin mai îndrăznețe, se bucură mai mult de lucrurile obișnuite, devin etrem de empatice și capabile să citească emoțiile celorlalți și diferențiază mai bine sunetele și culorile.

alaptare

8. Medicamentele hormonale alterează mirosul femeilor, făcându-le mai puțin atractive pentru bărbați

Citește și:   La ce se gândește bărbatul în timp ce îl săruți

Contraceptivele schimbă echilibrul hormonal al corpului. Mirosul său transmite informația că femeia nu e pregătită să aibă copii, iar creierul bărbaților decide că ea e mai puțin atractivă decât altele.

9. Femeile au o memorie mai bună

Spre deosebire de bărbați, femeile folosesc diferite zone din ambele emisfere pentru păstrarea informațiilor. Ele au o memorie verbală și asociativă ma bună.

10. Femeile au parte de un nou organ

Pentru a putea susține copiii, în interiorul corpului femeilor crește un nou organ – placenta. Acesta influențează producerea de hormoni și iese din corp după ce copilul s-a născut.

Citește și: 7 diferențe majore dintre bărbați și femei

Bărbații și femeile sunt diferiți, iar pentru asta există niște cauze biologice serioase. Femeile tind să își folosească ambele părți ale creierului, fiindcă au un corp calos mai mare – acesta este podul dintre cele două emisfere cerebrale. Bărbații tind să folosească mai mult partea stângă a creierului, mai logică, mai rațională.

Iată alte diferențe:

1. Percepția

Femeile au creiere mai mic care au conexiuni mai strânse. Astfel, se descurcă mai bine la sarcini care privesc imaginea de ansamblu. Creierul bărbaților se descurcă mai bine la gândirea spațială și la rezolvarea de probleme.

2. Multi-tasking

Bărbații excelează la sarcini unice, pe când femeile jonglează cu mai multe sarcini deodată. Asta se întâmplă, poate, fiindcă în vechime, bărbații vânători își fixau atenția asupra unui singur obiectiv.

3. Interacțiuni sociale

Femeile tind să se descurce mai bine la asta decât bărbații. Bărbații tind să exceleze la munci care presupun gândirea abstractă și rezolvarea sarcinilor.

4. Emoțiile

Femeile au un sistem limbic mai mare înn creier, care le permite să fie mai conectate la emoțiile lor și mai expesive. Ele sunt mult mai empatice și emoțiile le pot influența gândirea. Bărbații sunt mai logici și tind să dea la o parte informația care nu privește direct problemele de rezolvat.

Citește și:   Cum sa previi varfurile despicate

5. Matematica

La bărbați, lobuli parietali inferiori sunt mai mari și de aceea ei tind să fie mai buni la matematică. Se crede că această zonă a creierul controlează abilitățile matematice. Așadar, bărbații au un mic avantaj biologic când vine vorba de calcule și logică.

6. Durerea

Zona din creier responsabilă pentru durere este amigdala. Durerea este activată în emisfera dreaptă (la bărbați) sau stângă (la femei). Partea dreaptă este conectată mai mult la stimuli externi, iar cea stângă la stimuli interni. De aceea, femeile simt durerea mai intens decât bărbații.

7. Riscurile

Bărbații tind să își asume mai multe riscuri decât femeile, fiindcă obțin o doză de endorfine mai mare. Cu cât e mai mare riscul, cu atât e mai mare plăcerea derivată din comportamentul lor. Asta poate că vine de la începuturile umanității, când bărbații vânau hrană care putea fi mai mare, mai puternică și mai periculoasă decât ei.

Citește și: 10 obiceiuri enervante pe care le au toate femeile

Există niște diferențe între comportamentul fetelor și cel al femeilor adulte. Citește mai jos pentru a vedea la ce obiceiuri dăunătoare ar trebui să renunți – acest lucru îți va îmbunătăți orice relație:

1. Te superi, dar nu spui de ce

Relația ta este ca o echipă. În orice echipă, membrii se cunosc și învață să se înțeleagă dintr-o singură privire. Atunci când ești supărată nu te aștepta însă la miracole. Spune-i deschis partenerului ce nu-ți convine și încercați să găsiți o soluție împreună.

2. Bârfa

Dacă îți dorești cu adevărat să afli ce se întâmplă în viața unei persoane, întreab-o direct. Poate chiar îi va face plăcere să vorbească și o poți ajuta sprijinind-o sau cu un sfat.

3. Răspunzi prea rar la mesaje

Uneori, mesajele de la cei dragi ajung când ești într-o ședință, la antrenament sau când faci alte lucruri care nu pot fi amânate, așa că aștepți momentul potrivit pentru a răspunde. Dacă faci asta prea târziu, însă, să știi că și cealaltă persoană ar putea fi ocupată.

Citește și:   Ce cred cu adevărat despre alăptat

4. Râzi de interesele altor oameni

Dacă am fi cu toții la fel, pe lume ar domni plictiseala. Încearcă să fii tolerantă cu pasiunile altor oameni și găsiți o activitate nouă de care să vă ocupați împreună.

5. Plângi ca să iasă totul cum vrei tu

Lacrimile pot doar să agraveze situația și cauzează elemente neplăcute. Există o soluție rezonabilă: dacă celălalt nu e de acord cu cererile tale, explică-i într-un mod cât mai calm de ce acel lucru este atât de important pentru tine.

6. Asculți sfaturile prietenelor despre relația cu un bărbat, în loc să discuți cu el

Cu cât ai mai multe prietene, cu atât ai mai multe opinii. Nici chiar cei mai înțelepți oameni nu știu rețeta fericirii. Relația cu partenerul e mica voastră lume, pe care ați construit-o împreună. Așadar, discutați între voi despre lucrurile care au legătură cu relața.

7. Te superi dacă partenerul nu vrea să-și petreacă timpul liber cu tine

Chiar și ccei mai iubitori și loiali oameni vor uneori să-și petreacă timpul cu prietenii sau cu familia ori pe cont propriu, ocupându-se de vreun hobby. Tu ar trebui să înțelegi acest lucru. Profită de timpul în care partenerul nu e alături de tine pentru a avea și tu grijă de sufletul tău.

8. Cheltuiești bani din bugetul comun fără a-i cere celuilalt părerea

Regula cea mai importantă a unui buget comun e că deciziile în legătură cu acei bani ar trebui luate împreună.

9. Tragi cu ochiul la scrisorile sau mesajele celuilalt

Orice relație se construiește pe încredere. Nu e nevoie să verifici mail-ul sau telefonul partenerului. Dacă observi ceva ce te irită, vorbește cu el și explică-i ce te deranjează.

10. Încerci să-i schimbi celuilalt obiceiurile

Fiecare persoană este unică și are gusturile, pasiunile și obiceiurile ei. Chiar dacă poate nu e ușor, străduiește-te să înțelegi lumea partenerului tău și nu încerca să o schimbi în vreun fel.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.