Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum să îți pregătești corpul pentru mers la PLAJĂ – Andreea Bănică

Cum să îți pregătești corpul pentru mers la PLAJĂ

Nu este nimic mai frustrant decât să probezi tricouri colorate pentru sezonul cald și să observi cum așa-numitele aripioare își fac apariția. La fel și în cazul brațelor. Vara, indiferent de ce porți, brațele vor fi dezgolite iar dacă le neglijezi, pot arăta inestetic și îți pot strica chiar și starea de spirit, nu doar aspectul.

Astăzi atragem atenția asupra unor antrenamente eficiente pentru piept și spate, care te vor ajuta să arăți cel mai bine în orice porți.

Nu uita că antrenamentul de rezistență este eficient numai atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă și activități cardio! Efectuează acest antrenament de 2 sau 3 ori pe săptămână, odihnindu-te cât mai puțin posibil între exerciții.

1. Sari coarda

Este bine să începi antrenamentul cu o încălzire de 2 minute a corpului superior. Săritul corzii este o modalitate foarte bună de a lucra atât umerii, cât și spatele. Nu uita de tehnică – întoarce frânghia numai cu încheieturile.

2. Trage de gantere

Acest exercițiu este inspirat din box. Nu numai că funcționează pentru spate și brațe, dar pune în mișcare tot corpul superior, îmbunătățește viteza și coordonarea.

Citește și:   10 GREȘELI pe care le faci când îți alegi încălțările vara

Stai cu picioarele puțin mai deschise decât lungimea șoldului și ține genunchii ușor îndoiți. Adu brațele la nivelul pieptului și împinge brațul stâng în parte opusă. Revino la poziția de pornire și apoi împing cu brațul drept. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

3. Tragerea cu gantere la piept cu picioarele întinse

Acest exercițiu implică tot corpul! Întărește pieptul, abdomenul, spatele, tricepsul și îmbunătățește poziția și flexibilitatea.

Întinde-te pe spate cu brațele peste piept și genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade în timp ce ții ganterele. Ridică brațele cu tot cu umeri în timp ce ridici picioarele. Revino la poziția de pornire. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

4. Ridicări verticale

Acest exercițiu vizează spatele superior și mijlociu, îmbunătățind simetria nucleului și ajută la menținerea poziției adecvate.

Ridică-te ținând o bară sau ganterele în mâini. Ridică greutate până ajunge în partea de sus a pieptului.
Coboar-o încet, încet. Continuă să faci exercițiul timp de 60 de secunde. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

Citește și:   10 GREȘELI care îți strică POZELE de vacanță

5. Fitball

Acest exercițiu îți întărește umerii, tricepsii și mușchii pieptului. În acest exercițiu, mingea de fitness complică sarcina prin creșterea gamei de mișcări. Dar dacă nu ai mingea acasă, poți să faci acest exercițiu pe podea.

Așează o minge de fitness la mijlocul spatelui superior și ține ganterele în mâini. Coboară brațele în lateral și menține ușor coatele. Continuă să faci exercițiul timp de 60 de secunde. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

6. Flotări

Flotările sunt considerate a fi cel mai eficient exercițiu împotriva grăsimii din țesuturi. Dacă nu reușești să le faci din poziția standard, începe cu flotări din genunchi.

Pune-te într-o poziție flotare. Coboară încet pieptul pe covor și concentrează-te asupra angajării mușchilor din spate. Apasă înapoi în poziția de sus. Repetă timp de 45 de secunde. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

7. Fandări cu lovitură într-o parte

Ca mișcare compusă, acest exercițiu antrenează și stimulează întregul corp. Începând cu a doua săptămână de antrenament, efectuează acest exercițiu cu un ganter.

Citește și:   Cum să îți dai seama ce CULOARE să te vopsești

Fă un pas înapoi cu piciorul stâng, pune-l în spatele dreptului și îndoaie genunchii. Ridică-te, lovește cu piciorul stâng în lateral și ridică mâna stângă până la înălțimea umărului. Repetă timp de 30 de secunde și apoi comută părțile laterale. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

8. Rotiri din planșă

Stând în planșă este o modalitate excelentă de a îți îmbunătăți flexibilitatea și de a îți întări întregul nucleu. Începând cu a doua săptămână de antrenament poți efectua acest exercițiu cu gantere în mâini.
Așează-te în poziție de planșă, cu mâinile drepte sub umerii tăi, și picioarele la lățimea șoldului. Rotește talia și ridică mâna stângă spre tavan. Adu mâna stângă în poziția inițială și repetă mișcarea în partea dreaptă. Repetă de 3 ori cu pauze de 20-30 secunde.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.