7 semne care arată de ce e bine să te căsătorești mai târziu

Toată lumea își caută dragostea. Din păcate, multe relații se încheie timpuriu. Se întâmplă deoarece presiunea stereotipurilor sociale poate deveni mai puternică decât dorințele reale, iar oamenii se grăbesc să se căsătorească nu pentru a crea o familie, ci pentru sentimentele trecătoare și pentru teama de a fi singuri.

Utilizează acești 7 factori pentru a face o evaluare obiectivă pentru a afla dacă ești gata să construiești o relație puternică care să ducă la un mariaj, sau să nu.

1. Dragostea ajută la dezvoltarea de sine

O persoană matură nu se oprește niciodată să lucreze la ea însăși, iar iubirea îi dă putere . Ea nu se teme să-și schimbe punctul de vedere și e gata să-și admită greșelile și defectele. Ea poate fi înțelegătoare și atentă. Două persoane care se iubesc vor încerca întotdeauna să fie mai bune pentru a avea o relație prosperă.

Dacă un partener dorește să îl accepți așa cum e și îți sugerează să vă acceptați obiceiurile proaste, relația voastră nu se va dezvolta și veți deveni străini unul pentru altul.

Citește și:   Cel mai bun ghid pentru a realiza un machiaj perfect

2. A iubi înseamnă a dărui

O persoană sigură pe ea și pe sentimentele sale nu caută validarea și susținerea partenerului pe toate planurile. Este chiar invers: ea încearcă să împartă ceea ce are. Persoanele infantile încearcă doar să fie iubite și nu depun niciun efort ca să ofere iubire și afecțiune.

Nu fi surprins dacă un partener care obține întotdeauna ceea ce vrea te va lăsa singur atunci când te confrunți cu probleme.

3. Unul dintre principalele aspecte ale iubirii e voința

Aceste cuvinte celebre din jurămintele de căsătorie spun că ar trebui să fiți întotdeauna acolo unul pe celălalt: în boală și în sănătate, la bogăție, la sărăcie și așa mai departe. Aceste cuvinte implică faptul că oamenii care doresc să înceapă o familie înțeleg că dragostea nu este doar despre sentimente, ci că este o decizie mult mai importantă de luat în considerare.

Componentele unei relații mature sunt obiectivele comune, o dorință sinceră de a fi împreună și concentrarea atenției și a energiei asupra aceleiași persoane – chiar dacă există tentații și ezitări.

Citește și:   Ce trebuie să știi atunci când îți alegi PANTOFII

Dacă după fiecare ceartă îți faci bagajul și îți amintești de fostul partener, ar trebui să te gândești la cât timp va dura această relație.

4. Dragostea implică eforturi și răbdare

Să fii răbdător cu obiceiurile și trăsăturile unui partener, să fii atent… toate aceste lucruri ți s-ar putea părea plictisitoare și sunt întotdeauna epuizante pentru că necesită eforturi, dar sunt temelia unei relații armonioase. Dacă vrei să-ți întărești dragostea, trebuie să muncești din greu.

5. Dragostea adevărată implică responsabilitate

Responsabilitatea este o caracteristică care distinge un adult de un copil. Poți folosi același indicator cu privire la relația ta: este matură sau nu? Te poți baza pe el/ ea? Și tu ești gata să fii acea persoană de încredere?

De aceea, dacă partenerul tău spune: „Nu există nici o diferență. Nu se schimbă nimic! „ar putea fi un semn că nu e pregătit pentru o relație pe termen lung.

6. A iubi înseamnă a-i respecta individualitatea celuilalt

Citește și:   De ce IUBIREA nu durează pentru totdeauna

O persoană matură și-a fixat deja obiectivele și s-a regăsit pe sine, de aceea e gata să respecte și interesele altcuiva. O astfel de relație este liberă de orice presiune: partenerii își acordă libertate unul altuia și încearcă întotdeauna să ajungă la un compromis.

Oamenii care sunt doar preocupați de interesele lor nu sunt gata să asculte, să înțeleagă sau să admită ceva.

7. Dragostea nu te va proteja de suferință

Suferința și dezamăgirea sunt lucruri normale în viața tuturor, și nici chiar iubitul sau iubita nu te poate proteja întotdeauna. Trebuie să fii curajos când trebuie să te confrunți cu dificultăți și nu ar trebui să dai vina pe nimeni. În acest caz, relația va fi puternică și profundă.

Psihologii cred că dacă înțelegi și accepți aceste 7 principii, poți construi cu adevărat o relație armonioasă și de durată. Ei te sfătuiesc să nu grăbești căsătoria dacă simți că tu sau cel drag nu sunteți pregătiți.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.