Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
De ce am ales să nasc prin cezariană – Andreea Bănică

De ce am ales să nasc prin cezariană

Cred că multe dintre voi v-ați gândit atunci când ați descoperit că sunteți însărcinate cum o să nașteți, cezariană sau natural? Recunosc, la prima sarcină nu m-am gândit nicio clipă să nasc natural… mi se părea că nu am nicio variantă de a scoate copilul fără să simt durere. Îmi făceam tot felul de filme în cap (cum o să fie, dacă o să mă doară, etc.) Ce mai, am intrat în panică mare. Țin minte că mă programasem pentru cezariană, însă îmi era foarte frică de operație în sine și, când m-am întâlnit cu anestezistul care mi-a spus că voi fi perfect conștientă și că nu mă poate adormi, am crezut că o să mor pe masa de operație! Cu tot cu programare, mi s-a rupt apa la două noaptea. În urma unei băi fierbinți, m-au luat dureri mari, de nu m-am mai putut ține pe picioare… Ce să mă mai îmbrac, să-mi iau geanta pregatită, am plecat în trening și crocsi, neputând să mă mai concentrez să îmi iau cele necesare. Am făcut 40 de minute pe drum și am crezut că sar din mașină de dureri, iar când am ajuns la spital mi s-a spus că o să nasc cu anestezistul de serviciu…

Citește și:   8 mituri despre sarcină care au fost demonstrate de știință

Am avut noroc pentru că ambii medici au venit în final și totul a decurs cum trebuia, însă drumul până la maternitate a fost unul pe care mi-l voi aminti toată viața. Mi-am pus întrebarea: oare cum de nasc femeile natural, când eu am căzut din picioare pe canapeaua de pe terasa și m-am speriat că a pățit ceva Sofia…

Recuperarea după cezariană nu a fost foarte grea, dar nici ușoară. La a doua sarcină s-a repetat faza cu ora. Noah Andrei a vrut să vină pe lume mai repede și de data asta am ajuns la spital la patru dimineața, după o zi în care mă luaseră durerile.

Mi-am dorit toată sarcina să nasc natural, însă după o zi întreagă de dureri nu am mai suportat altele și i-am spus doctorului să îl scoată mai repede, să știu că este bine, să nu se întâmple ceva cu el dacă aș fi născut natural. De data asta nu m-am mai panicat, am respirat ușor, m-am îmbărbătat singură, iar recuperarea a fost mult mai ușoară și mai rapidă. A doua zi eram cam singura care mă plimbam prin maternitate. Nu pot să știu de ce a doua sarcina a fost mai grea ca prima și nici de ce m-am recuperat mai repede după a doua sarcină decât după prima.

Citește și:   Ce surpriză m-a așteptat când am ajuns acasă


Deci, cum este cel mai bine să naști? Cum crezi tu, tu te cunoști cel mai bine și știi ce poți suporta și ce nu. Fă așa cum îți dictează inima că este cel mai bine pentru tine și bebelușul tău. Alegerea îți aparține!

Ceea ce scriu sunt trăirile și experiențele mele pe care vi le voi împărtăși de fiecare dată cu drag! 😘

Cazare Eforie Nord

3 Comentarii

  • Andreea dacă ai fii făcut epidurală atunci te-ai fii dilatat mai repede si durerile insuportabile s-ar fii ameliorat consistent! Nașterea naturală e un risc într-adevăr dar totodată e lăsată de la Dumnezeu! Eu am născut natural dupa un travaliu de 7 ore însă nu regret nicio clipă alegerea făcută! Important e ca bebelușul sa fie sănătos într-un final indiferent de modalitatea prin care se naște! Multă sănătate ție si familiei tale !

  • Nu este nimic altceva mai frumos decat sa aduci pe lume propriul copil! Eu am nascut primul baiat prin cezariana..si al doilea l’am nascut natural! De la amandoua nasteri am amintiri placute,dar niciodata nu as da nasterea naturala pe nasterea prin cezariana!
    Dar cum ai scris,fiecare isi cunoaste corpul si trebuie sa faca ceea ce simte ca e mai bine pentru mama si pentru propriul copil!
    Felicitari pentru minunatii copiii…si succes in continuare pe orice plan! 😘

  • Eu am trei baieti si i am nascut natural ! Este greu , durerile nu le poti compara cu nimic dar cand iti tii puiul in brate dupa nimic nu mai conteaza🤗😘❤️

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.