7 greșeli pe care trebuie să le eviți la machiajul de zi

Machiajul pe care îl purtăm trebuie adaptat în funcție de perioada zilei! Află ce greșeli trebuie să eviți!

În timpul zilei nu ar trebui să porți un machiaj foarte strident, ci unul discret. Se mai întâmplă însă ca femeile să își încarce chipul din dorința de a arăta bine, dar asta e în dezavantajul lor.

Iată niște greșeli în machiajul de zi de care ar trebui să te ferești:

1. Fardurile stridente sau închise la culoare

Ambele ar trebui să fie purtate doar la evenimentele de seară. Pe timpul zilei optează pentru un machiaj cât mai natural și mai simplu, dacă nu vrei să pari vulgară.

2. Ochi conturați intens cu negru

Smokey eyes este un machiaj fabulos, dar nu pentru zi, când tenul tău va părea aspru și foarte palid. Aplicat ziua, arată vulgar și îi pune pe fugă pe cei care preferă naturalețea. Dacă vrei ochi care să pară mai mari, conturează cu nuanțe mai discrete.

3. Dermatograful lichid

Se aplică foarte greu și este prea pretențios pentru ce ai de făcut în timpu zilei. E recomandat însă în cazul întâlnirilor sau la evenimentele mai sofisticate, pentru că e elegant.

Citește și:   8 trucuri de frumusețe pe care ar trebui să le știe orice femeie

4. Rujul foarte roșu

Aceta este sexy și cât se poate de atractiv pentru bărbați, fiindcă oferă senzualitate buzelor. Nu ar trebui însă purtat ziua, ci numai seara sau în cazul întâlnirilor amoroase. În timpul zilei, alege nuanțe pastelate sau mai naturale ori folosește un gloss pentru a-ți evidenția buzele.


Ascultă noua mea piesă:


5. Machiajul sclipicios

Dacă e potrivit pentru o seară în club, în timpul zilei te va face să arăți ridicol sau foarte vulgar. Chiar și seara, acest tip de machiaj poate fi prea mult și se și îndepărtează destul de greu.

6. Contouringul

Această tehnică de machiaj a fost folosită inițial pe platourile de filmare. Pe măsură ce au apărut tutoriale ce explicau modalitățile de realizare a acestui mahciaj, foarte multe fete au început să adopte acest stil de machiaj, însă acesta nu se potrivește oricărei ocazii. Nu folosi niciodată un contouring puternic pe durata zilei, pentru că îți va conferi aspect de mască.

Citește și:   15 trucuri de machiaj pe care le vei adora

7. Iluminator sidefat

Deși ilumiatorul poate da un aspect fresh oricărui look, dacă ai un iluminator pe bază de sidef, folosește-l numai seara sau pentru ședințe foto.

Lasă un răspuns

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x