Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum am reacționat când am găsit-o pe Sofia vopsită – Andreea Bănică

Cum am reacționat când am găsit-o pe Sofia vopsită

Vara asta, Sofia a avut o dorință mai specială și dacă tot am stat atâta la plajă, a zis să-și coloreze părul ca o sirenă. Bineînțeles că nu i-a venit ideea așa din senin. Anturajul copiilor noștri e foarte important pentru ei, de asta trebuie să fim atenți ce fel de prieteni își fac și să ne facem timp să-i cunoaștem. Ești mult mai liniștit când știi cu cine umblă copilul tău. Din fericire, Sofia e mică, are un grup de prieteni buni, drăguți, bine educați.

Pentru că a văzut la prietena ei cea mai bună că și-a vopsit părul cu albastru a zis că vrea și ea. Am zis ok și i-am propus să merg în oraș să-i caut ceva special, un nuanțator pentru așa ceva, dar nici n-am terminat bine, că mi-a și zis: „nu mama, că eu știu deja cu ce se face, cu albastru de metil”! Am rămas interzisă, ce să mai. Era documentată bine :))

Citește și:   5 greșeli pe care le fac părinții când copiii sunt prea mici pentru școală

Rămăsese să merg să-i cumpăr eu ce avea nevoie ca să-și facă fata părul verde, dar așteptarea ei era limitată se pare. A doua zi era deja gata vopsită pentru că bunica ei a crezut de cuviință că e ok să o ajute să-și vopsească părul. Așa că am venit acasă și am găsit-o gata vopsită. Nu mă întrebați ce și cum a făcut, dar dacă sunteți curioși o să o rog să facă un filmuleț ca să vă arate cum își colorează părul, e deja expertă.

Am fost de acord să-și facă părul cu albastru de metil. Cu o vopsea nu aș fi fost de acord pentru că este încă prea mică, dar albastrul de metil e o substanță ok, se găsește în farmacie și se duce la spălare și o folosește numai pe jumătate din lungime. Chiar îmi place cum îi stă, e de mare efect, toată lumea îi spune „vai ce păr frumos ai”.

Problema cea mai mare acum e că nu mă mai întreabă dacă mai are sau nu voie să se vopsească în continuare. Știu că ei îi place, dar i-am zis că nu poate să-și pună culoarea în păr la 2-3 zile pentru că îmi e teamă că folosit în exces, ca orice e folosit în exces, poate să fie dăunător. Dar e mai greu să o conving. Acum s-a plictisit de verde-albastru și a trecut la violet de gențiană, altă distracție.

Citește și:   Am ajuns în casa lui Ion Creangă

Aceasta este povestea noastră drăguță și frumoasă în care Sofia își face singură părul.

Sunt o mamă modernă, cool, îmi place să-i fac pe copii fericiți și să știu că au parte de tot felul de experiențe. Sofia are 10 ani și 4 luni și este deja o domnișoară, e cochetă, îi place să se aranjeze, vrea din lucrurile mele, îi place ce vede la mine, îi plac unghiile mele și o întreb tot timpul după ce îmi fac manichiura dacă îi place ce culoare am ales. Vara o mai las și pe ea să se dea cu ojă, din când în când, dar cu ojă specială pentru copii. Îi place să fie aranjată, îmbrăcată frumos, o văd de fiecare dată când îi aduc lucruri acasă că e curioasă să le vadă, să le probeze, își face poze. E clar că așchia nu a sărit departe de trunchi.

Aștept să îmi spuneți și voi cum sunt fetițele voastre, cum e relația mamă-fiică și cum ați fi reacționat dacă vă găseați copilul cu părul verde când veneați acasă.

Citește și:   7 secrete ale părinților care cresc copii fericiți

Eu vă dau întâlnire ca întotdeauna și pe Instagram și aștepți să-mi mai dați idei pe pagina de Facebook pentru articole viitoare. Vă puuuup!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.