Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ce vaccinuri au făcut copiii mei – Andreea Bănică

Ce vaccinuri au făcut copiii mei

În septembrie, vă povesteam prin ce peripeții am trecut când a trebuit să-l înscriem pe Noah la grădiniță. Găsiți toată povestea aici, dar, pe scurt, a fost dificil ca el să se obișnuiască cu gândul că rămâne pentru câteva ore fără noi. Când în sfârșit am găsit un loc în care s-a integrat mai ușor, a răcit. El e micuț, petrecea brusc mai mult timp în colectivitate și asta a fost… Toți prietenii noștri ne-au zis că primul an așa o să fie, mai mult pe acasă, bolnăvior, decât la grădiniță, și uite că s-a adeverit din primele săptămâni.

A avut o răceală destul de serioasă, și Lucian, care e mai panicat decât mine, știți cum sunt bărbații, 🤣 a decis să luăm o pauză de la grădiniță, pentru că nu vrea să stea prea mult răcit și să fim nevoiți să îi dăm antibiotic.  Încă nu suntem deciși ce o să facem, când o să fie pregătit să se întoarcă. Momentan, petrecem mai mult timp cu el, facem tot felul de activități specifice vârstei lui și încercăm să ne ocupăm cât mai mult de el, ca să compensăm lipsa unui program zilnic.

Sincer, eu aș vrea să se întoarcă la grădiniță, să stea cu copiii, dar, într-o familie deciziile se iau cu vot în unanimitate. Nici acasă nu a fost ținut într-un bol de sticlă, l-am lăsat să exploreze, să pună mâna pe anumite obiecte care îi atrăgeau atenția, să se joace, să descopere.

Citește și:   Ce fel de mamă sunt

Am vorbit și când s-a născut Noah despre vaccinuri și îmi mențin în continuare părerea: sunt pro-vaccinare. Chiar îmi e greu să înțeleg cum în 2019 unii oameni preferă să se informeze din tot felul de articole îndoielnice, citesc te mir ce păreri, în loc să aibă încredere într-un medic, un specialist.

Eu mă bazez mult pe părerea medicului. Avem un medic de familie în vârstă, cu multă experiență, în care ne-am pus toată încrederea. Și Noah, și Sofia și-au făcut toate vaccinurile obligatorii și opționale, fără să aibă vreo reacție sau vreo problemă. E adevărat că în ultimii ani, microbii au devenit tot mai rezistenți, devin din ce în ce mai dificil de tratat cu antibiotice, dar tocmai pentru că am încredere în evoluția științei și a medicinei, am făcut toate vaccinurile, ca să prevenim ce se poate întâmpla grav.

Ieri a fost Ziua Mondială a Pneumoniei, boală care îi afectează în primul rând pe sugarii și copiii mici, care nu au făcut vaccinul pneumococic. Mă îngrozește un astfel de gând… Nici nu vreau să îmi imaginez și nici celui mai rău om de pe pământ nu i-aș dori să îi treacă copilul prin așa ceva.  

Citește și:   8 mituri despre sarcină care au fost demonstrate de știință

Nu spun să aveți încredere în mine, dar informați-vă! Și nu din online, unde oricine poate să scrie orice. Stați de vorbă cu un medic bun, în care aveți încredere și care știe ce e mai bine pentru un copil, mai ales când vine vorba de imunizarea împotriva bolilor care pot fi prevenite.

Nu zic nu, și ceaiul de ghimbir are rolul lui, apelez și eu la tot felul de „leacuri băbești” dacă eu am o răceală, dar de aici și până la sumedenia de știri false și titluri bomastice pe care oamenii le cred fără să se consulte cu un medic, e cale lungă.  Omenirea a evoluat, speranța de viață a crescut și aceste lucruri s-au întâmplat datorită descoperirilor științifice și medicale, așa că vă rog, nu vă lăsați păcăliți de tot felul de teorii și conspirații, așa cum nu trebuie să mă credeți pe cuvânt nici pe mine. Sunați un medic, doi, trei și cereți răspunsurile de care aveți nevoie ca să fiți liniștiți. Puteți vedea și aici: https://www.facebook.com/watch/?v=463659167603352 mai multe informații și cercetări ale medicilor. 

Citește și:   De ce i-am schimbat grădinița lui Noah și cum a fost acomodarea

Eu mi-am pierdut părinții când eram destul de tânără. Mă doare că nu au putut să-și vadă visul împlinit, că nu au văzut unde am ajuns și că nu și-au cunoscut nepoțeii. Viața noastră atârnă de un fir de ață, nu se știe ce se poate întâmpla. Și eu vreau să îmi știu copiii bine, să am siguranța că am făcut pentru ei tot ce am putut ca să îi protejez, chiar și când nu sunt lângă ei.

Mi-am deschis azi sufletul și vă spun din nou, ce citiți aici sunt experiențele și părerile mele. Dar, înainte de orice, sfatul meu e să vă gândiți la binele copiilor și să stați de vorbă cu un medic care vă poate ajuta. Sper să îl găsiți pe cel mai bun și să aveți copii sănătoși și fericiți.

Aștept să îmi povestiți în comentarii cum a fost pentru voi cu intrarea în colectivitate și dacă ați avut astfel de probleme cum le-ați depășit. Vă aștept în fiecare zi și pe contul meu de instagram, rețeaua pe care sunt foarte activă și vă răspund cât de mult pot la toate întrebările voastre.

Cazare Eforie Nord

1 Comentariu

  • Bună Andreea,
    Și eu sunt pro vaccinare, deci zic eu, o mamă responsabilă. E drept că există tot felul de teorii conspiraționiste în jurul nostru că prin vaccinare ne manipulează și cine mai știe ce.
    Cu siguranţă că un nivel crescut de igienă şi nutriţie contribuie la diminuarea incidenţei anumitor boli. Însă, datele care studiază numărul de boli produse înainte şi după introducerea unui vaccin, demonstrează că vaccinurile sunt direct răspunzătoare pentru scăderea masivă a ratelor de îmbolnăvire.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.