Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ce moștenire las în urma mea – Andreea Bănică

Ce moștenire las în urma mea

M-am gândit să scriu despre moștenire… despre talent!

Eu am moștenit talentul de la tatăl meu, care se ocupa cu brigăzile artistice pe vremea lui Ceaușescu. Era talentat și a crezut în mine și calitățile mele, m-a împins de la spate către muzică și a sacrificat mult timp să mă ducă la diverse activități muzicale, canto, pian etc doar ca eu să ajung mare! Dorința lui era uneori mult mai mare ca a mea, eu fiind mică și dornică de libertate: joacă.

Astăzi nu vorbesc despre mine, ci despre una din minunile din viața mea, copilul meu, Sofia Maria, copil talentat, mult mai talentată decât mine și înzestrată cu multe calități. Pe lângă faptul că are o ureche muzicală foarte bună, are ritmul în sânge, este foarte elastică (contorsionistă), dansează, simte și aude excelent putând să reproducă orice cântec pe care îl aude. Nu m-am gândit că va moșteni ceva din partea mea, însă îmi puneam întrebarea ce-i drept dacă Sofia are ureche muzicală 😜, eram tare curioasă. Am descoperit-o pe la 2 ani și 8 luni, cum credeți?

Eram în mașină cu Sofia, în Eforie, mergeam către Constanța. Lansasem piesa Shining heart care se difuza pe toate radiourile, deci era peste tot mare hit. La un moment dat s-a auzit la radio, iar ea de acolo de pe bancheta din spate a început să cânte cu mult patos. Am încercat să nu o întrerup pentru că, de obicei, când începea să cânte îi era rușine și se oprea. Am lăsat-o cântând până la sfârșit pentru că voiam să fiu convinsă că nu mă înșel, nu să fiu o mamă de genul celor care vor cu tot dinadinsul ca să-i facă pe copiii lor să cânte. Nu oricine poate să cânte, ci doar cei care au ureche muzicală, pentru că voce avem cu toții, cu ea vorbim! M-am bucurat enorm și mi-a crescut inima, pentru că am conștientizat faptul că având talent este mai ușor în viață să îți găsești drumul. Mai ai o portiță în caz că drumul pe care ți-l alegi nu este cel mai bun.

Citește și:   Cum am ajuns să prezint emisiunea „Bravo, ai stil”

Când i-am spus lui Lucian mi a spus: e, ești subiectivă, vrei să fie ca tine. I-am răspuns că nu vreau să fie ca mine, ci dacă se poate mai bine, că fiecare om are destinul lui, iar eu nu o voi influența să facă muzică dacă nu își dorește, însă nici nu mă pot pune de-a curmezișul.

Mi-a mai spus „nu este ușor, Andreea, ai văzut prin câte treci în viață să ajungi cunoscut, câte sacrificii ai făcut, câte nopți și zile nedormite, cât lipsești din sânul familiei, trebuie să fii non-stop pregătit pentru orice cu bagajul la ușă, plătești un preț mare pentru a fi cineva, câte dezamăgiri și deziluzii etc.

I-am răspuns că este strict alegerea ei. Eu iau partea frumoasa a lucrurilor și las deoparte tot ce m-ar putea doborî.

A făcut dansuri de performanță cu elemente de gimnastică, cu care a mers la concursuri internaționale și naționale venind acasă tot timpul cu locurile 1, 2. Are acasă o mulțime de medalii, diplome și trofee, chiar mai multe ca mine în decursul a 4,5 ani, la o vârstă atât de mica. Ulterior am retras-o de la a mai merge la dansuri pentru că mi-am dat seama că eforturile ei în ani se vor răsfrânge asupra organismului ei, a articulațiilor și oaselor, putând avea mari probleme de sănătate. Performanța duce la astfel de probleme și mi-a fost dat să văd multe cazuri de acest gen. Totodată, cere multe sacrificii.

Citește și:   Cât de mult ne schimbă sprâncenele chipul

Dorința ei era și este mare, însă am ales sa am un copil sănătos, fără probleme de acest gen, nu să îi creez eu probleme. Să facă dansuri ca să se distreze este altceva. Totodată lipsa timpului, a libertății se vedea, era tot timpul stresată că nu își termina temele, că nu se poate juca, avea o mulțime de ticuri. Avea nevoie de libertate! Într-o seara am stat de vorba și i-am explicat toate aceste lucruri pe care le-a înțeles cu timpul, deși dorința încă există. Am renunțat și într-o zi mi-a spus: mami, vreau la canto! Pff… am făcut ochii mari, m-am sfătuit cu Lucian, care nu prea era de acord, însă i-am explicat că nu îi poți înfrâna dorința și că fiecare își alege drumul în viață, că tata m-a ajutat și a crezut în mine și nu s-a înșelat. Am ajuns acolo unde mi-am dorit prin muncă și forțe proprii. Poate nu va face asta în viitor însă ar fi păcat sa înfrânezi un posibil talent dacă îi este scris să facă asta.

Citește și:   De ce mi-am scos alunița?!

Sursa foto: ședință foto pentru Ok! Magazine 

Astăzi Sofi merge la canto cu multa plăcere, face exerciții de respirație pentru dozarea aerului (cel mai important aspect) și tratează această pasiune cu seriozitate. Dacă drumul ei va fi acesta rămâne de văzut, noi o vom sprijini, indiferent de alegerile ei care cu siguranță se vor schimba în timp de multe ori.

Aștept cu drag comentariile voastre și mi-ar plăcea să-mi povestiți despre ce talente aveți! Vă pup!

 

Cazare Eforie Nord

Adaugă Comentariu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.