Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ce fel de mamă sunt – Andreea Bănică

Ce fel de mamă sunt

Nu cred în mituri și nu am crezut niciodată.  Am considerat că pentru a nu face greșeli și a lua cele mai bune decizii pentru copiii mei trebuie să mă bazez pe informații, nu pe mituri și temeri nejustificate.

Am fost dintotdeauna o femeie curajoasă, lucru care s-a aplicat și în viața mea de mamă. Sunt grijulie, am gândurile mele, sunt conștientă de anumite pericole, încerc să le evit, normal, dar acum nu stau să mă gândesc „văleu, c-o fi, c-o păți, drobul de sare etc.“

Cunosc multe mame care sunt foarte exagerate. Nu le acuz, Doamne ferește, fiecare cu personalitatea lui, dar atunci când privești lucrurile cu lejeritate și obiectivitate, te poți convinge de ce e mai bine pentru copilul tău, fără să pui frica în față. V-am povestit săptămânile trecute despre vaccinurile făcute de copiii mei. Știu că nu e plăcut, ca mamă, să vezi copilul înțepat, dar te gândești că e spre binele lui.

Citește și:   Cât de important este să faci sport?

Eu am fost de mică obișnuită să fiu înțepată, să fac injecții și asta mă ajută acum. Mama lucra la spital și, atunci când răceam, pac!, îmi făcea Polidinu’; era sfânt în casă.

Mama era contabila la spitalul SOTROM din Eforie, dar a făcut și școala de asistente. La început de an școlar mergeam la ea să facem analizele. Ne-a obișnuit de mici și cu injecții, cu luat sânge și probabil că de asta nu îmi e nici acum, ca adult, frică de spital, doctori sau analize. Doar de operații! De astea fug cât pot. De la 30 de ani mi-a zis medicul că am deviație de sept, dar îmi e frică de așa o intervenție.

Recunosc că la Sofia, fiind primul copil, am fost puțin mai fricoasă, dar la Noah nu, am fost mai relaxată.

Cred foarte tare în medicină, în știință, în evoluția tehnologică și în părerea specialistului. Nu degeaba fac medicii atâția ani de școală și de specializări. Trebuie să cauți să mergi la un medic bun, informat, pus la curent cu noutățile. Nu stau eu să caut leacuri și tratamente pe internet, să o întreb și pe Tănțica, și pe Viorica. Am o întrebare sun medicul. Am o problemă, mă duc la doctor.

Citește și:   Ce credeți că a ales Noah Andrei de pe tăviță la moț?

În articolul despre vaccinuri v-am arătat un video despre vaccinul pneumococic și studii făcute de Coaliția România Sănătoasă. Azi vă arăt tot de la ei un video cu mituri despre vaccinuri, combătute de părerea unui medic. Materiale lor mi se par foarte interesante și colaborează cu medici foarte buni, puteți să îi mai urmăriți dacă vă place ce fac.

Aștept să îmi spuneți și voi ce fel de mămici sunteți și să împărtășim experiențe pe contul meu de instagram, @iamandreeabanica!

Cazare Eforie Nord

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.