Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ce cred despre vaccinurile obligatorii – Andreea Bănică

Ce cred despre vaccinurile obligatorii

Acum că sunt în sfârșit într-o scurtă vacanță, am avut timpul necesar să mai pregătesc și un articol pentru blog. Chiar îmi face o mare plăcere să împărtășesc părerile mele cu voi și aici!

Mi-au atras atenția discuțiile despre vaccinuri care au împărțit lumea în două tabere, de ceva timp. Peste tot în lume opiniile sunt diferite, dar pentru o țară europeană în anul 2017, în România, proporția este periculoasă și în dezacord cu media țărilor dezvoltate. Îmi vine foarte greu să cred ca sunt printre noi oameni care se cred mai deștepți decât medici care au învățat și au studiat toată viața acest domeniu.

Simt că este datoria mea de mamă, în primul rând, să trag un semnal de alarmă. Atunci când ești persoană publică și știi că poți influența foarte multe persoane care te iau ca reper ai o datorie morală de a te asigura că ceea ce transmiți nu le face rău celor care te urmăresc. Este inadmisibil să îți bați joc de viața unor oameni care au încredere în părerea ta și să riști dreptul la viața al unor persoane deoarece, fără să ai pregătire, îți arogi opinii periculoase.

Citește și:   Bătaia e ruptă din rai?

Vaccinul este o metodă de prevenție și tratament medical care a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții oamenilor. Este cel mai important pas pentru a preveni bolile și epidemiile! Este responsabilitatea părinților să prevină îmbolnăvirea copiilor! Mi se pare normal ca părinții să fie informați așa cum trebuie pe această temă și să ia toate măsurile pentru a asigura copiilor imunizarea de care au nevoie.

Da, este este adevărat că nu sunt adepta medicamentelor luate la întâmplare, pentru orice durere sau în cantitate foarte mare, însă vaccinul pentru un copilaș mic și neajutorat este o necesitate! Ori de câte ori este nevoie sau observați că ceva nu e în regulă cu puii voștri, consultați un medic!

Mai nou, toți părinții caută pe internet remedii naturale, dar când în joc e viața unui copil nu avem dreptul să ne jucăm cu asta! Îmi e sincer milă de oamenii care au impresia că o compresă cu oțet sau mai știu eu ce poate suplini lipsa unor vaccinuri sau părerea unui medic. Nu lăsați persoane neavenite să influențeze viețile copilașilor voștri! Nu îi credeți! Întrebați-vă „dar de unde știu ei?!”. Copiii noștri sunt cel mai de preț lucru pe acest pământ! Trebuie să îi protejăm și să le asiguram un viitor sănătos! Vaccinați-vă copii pentru toate bolile!

Citește și:   Răutatea ne urâțește, bunătatea ne face mai frumoși

Sunteți îndreptățiți să vă întrebați și de unde știu eu! Știu din propria experiență a celor doi copii ai familiei noastre! Sofia Maria (8 ani) și Noah Andrei (9 luni) au beneficiat de absolut toate vaccinurile obligatorii și opționale! Sofia nu a avut niciodată vreo reacție adversă, iar Noah Andrei până la vârsta de nouă luni, nu a știut ce este nici măcar temperatura de 37 grade! Pe 16 august îi fac vaccinul de nouă luni și voi continua cu toată schema de imunizare pe care o am de la pediatrul copiilor!!

Când am povestit prima oară despre vaccinul pe care i l-am făcut lui Noah Andrei mi-a spus cineva că fac reclamă la vaccinuri. Pfff!!! Vaccinurile pe care le-am făcut sunt cunoscute de absolut toți părinții și medicii pediatri! Ba chiar se găsesc foarte greu din păcate!

Sunt vehementă, dar nu se poate să fim nepăsători și iresponsabili! Îi blamez cu toată puterea pe cei care au păreri publice fără să fie argumentate medical în vreun fel. Îi consider niște oameni obscuri, oculți și submediocrii! Să nu mă înțelegeți greșit, cunosc persoane care îmi sunt dragi și apropiate care nu și-au vaccinat copiii, dar nu au încercat niciodată să iasă în spațiul public și să influențeze alte vieți dându-și cu părererea sau dându-se exemplu.

Citește și:   Lui Noah îi cresc primii dințișori

E foarte important în viață să treci prin filtrul tău personal informațiile pe care le auzi și le citești, dar mai important de atât e să le discuți cu un specialist în domeniu, mai ales când e vorba de sănătate. Așa că eu vă îndemn să mergeți și să discutați cu un medic bun înainte de a lua o decizie atât de importantă!!!

Cazare Eforie Nord

Adaugă Comentariu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.