Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Am fațete dentare? – Andreea Bănică

Am fațete dentare?

Deși la început mă obosea această întrebare, ulterior am început să o percep ca pe un compliment. Înseamnă că am un zâmbet frumos, îngrijit, care pare perfect, nu? Ei bine, eu nu sunt adepta perfecțiunii. Dinții mei sunt dinții mei, nu am fațete, dar am avut întotdeauna grijă de ei. 

Când aveam 6 ani și nu îmi crescuseră încă toți dinții, nu am fost lăsată să apar la televiziunea națională, pentru că nu arătam așa cum „se cerea“. Cum să apară la televizor o fetiță știrbă? Pe mine nu m-a demoralizat acel moment, dar m-a făcut să înțeleg că trebuie să am grijă de imaginea mea și că alături de talent, este esențială ca să ajung pe marile scene, așa cum visam încă de pe atunci. 

Toată viața mi-am îngrijit dantura și am avut noroc de dinți puternici, drepți, sănătoși. În sarcina cu Noah am avut însă o problemă. De la lipsa de calciu și vitamine (comună în cazul gravidelor, pentru asta trebuie să iei suplimente), mi s-a fisurat o măsea și mi s-au inflamat gingiile.  

Citește și:   Cum am grijă de părul meu și cum îl vopsesc

Aș sfătui acum orice viitoare mămică să aprofundeze bine subiectu vitamine în timpul sarcinii. La prima sarcină am folosit un produs din străinătate, Orthomol Natal, pe care îl aveam din Austria, dar la a doua sarcină mi s-a recomandat Elevit. Așa cum vă ziceam mai sus, nu pot să zic că am fost mulțumită de recomandare. Pentru că am avut probleme dentare, asta m-a făcut să mă gândesc că produsul nu mi-a dat absolut tot ce era necesar pentru a nu avea carențe, de vreme ce grija mea pentru dantură a rămas aceeași, alte schimbări nu au mai fost.

La ceva timp după ce am născut am început să mă documentez și să caut cel mai bun loc în care să rezolv situația înainte să se agraveze. 

După ce mi-am ridicat eu antenele în stânga și în dreapta, mi s-a recomandat clinica Dr. Barbu și am venit direct la ei. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că o să stau atâta în vizite și programări la stomatolog, dar, de voie-de nevoie, în ultimii doi ani le-am tot trecut pragul. A fost nevoie să fac și o adiție de os, să am niște lucrări provizorii, și nici măcar acum nu am terminat. Mai am de făcut câteva vizite. Sunt fericită însă că am găsit aici așa oameni minunați, profesioniști în ceea ce fac, care nu se supără când traficul nu e de partea mea, așa cum puteți să vedeți că am povestit și în IGTV-ul pe care îl găsiți aici: https://www.instagram.com/p/B4KwLEeBUIN/

Citește și:   Ce credeți că a ales Noah Andrei de pe tăviță la moț?

Atât Dl. Profesor Universitar Dr. Horia Barbu, cât și Doamna Dr. Iasmina Jarjour, cei care s-au ocupat îndeaproape de mine, dar și echipa lor de la clinică, m-au tratat întotdeauna foarte bine și mă bucur că am dat de ei la nevoie. În curând o să o duc și pe Sofia la clinică să vedem dacă e cazul de aparat dentar, pentru că atunci când vine vorba de dantură, cu cât rezolvi mai repede problemele, cu atât mai bine. Și ca să ne înțelegem, nu mă refer aici la probleme de estetică. Un dinte strâmb poate să cauzeze probleme și la restul dinților. 

Așadar, dragii mei, răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Nu am fațete dentare, îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost nevoie de așa ceva, pentru că vă spun sincer că e o procedură complicată, pentru care e nevoie de mult efort în timp. Eu mă mulțumesc cu ce am, încerc să am grijă de dinții mei, merg regulat la stomatolog și sunt happy să vă zâmbesc vouă frumos în fiecare zi!

Citește și:   Cum mi-am revenit după sarcini

Vă aștept pe contul meu de instagram, @iamandreeabanica și pe pagina de Facebook să discutăm, să povestim și să răspund la întrebările voastre.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.