Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 trucuri de care trebuie să ții cont atunci când îți faci bagajul – Andreea Bănică

7 trucuri de care trebuie să ții cont atunci când îți faci bagajul

Dacă nu te-a deranjat niciodată să-ți faci bagajul pe ultima sută de metri dinaintea unei călătorii, ori ești un robot fără emoții ori preferi să iei după tine o geantă mică. Dacă vacanța te stresează, însă, iată câteva reguli care te vor ajuta să îți faci bagajele într-un mod cât mai eficient:

1. Nu-ți împacheta hainele – rulează-le!
Pentru a te asigura că ai suficient spațiu în valiză și că hainele nu se mototlesc, rulează-le strâns, nu le împături una peste alta.

2. Folosește săculețe vidate
Acestea sunt indispensabile pentru împachetarea unor obiecte precum jachetele, hainele copiilor, jucăriile moi, lenjeria de pat. Astfel vei economisi spațiu.

3. Folosește principiul piramidei
Mai întâi, așază-ți pantofii pe lângă pereții valizei. Împachetează apoi hainele mari, precum fustele și pantalonii. Nu le rostogoli, ci lasă-le să atârne pe marginea valizei – vor fi așezate apoi peste restul lucrurilor. Așază-ți hainele rulate și hainele care se mototolesc ușor. La sfârșit pune cosmeticele, accesoriile, documentele și obiectele fragile.

 4. Cumpără produse cosmetice care pot fi luate ușor în călătorie
Toate suntem tentate să ne luăm în bagaj cât mai multe tuburi ș borcane. Rezistă acestui impuls și ia numai lucrurile necesare, de preferabil în versiuni care pot fi transportate ușor.

5. Împachetează corect lucrurile mici
Când vine vorba de obiecte mici, precum stick-urile USB, cărțile de buzunar, agrafele de păr, dresurile, șosetele, ochelarii de soare sau de lectură, pune-le în cutii de pantofi sau de cosmetice, în dosare sau buzunarele valizei. Cât despre bijuterii, pune-le într-o cutie de medicamente/

6. Folosește umerașe
Atunci când transporți haine importante (precum cămăși, costume, rochii de cocktail), rularea nu mai e eficientă. Ca să poată fi purtate când ajungi la destinație, pune-le în sacuri de voiaj cu tot cu umerașe.

7. Ia la tine numai ce e cu adevărat necesar
Husa aparatului de fotografiat, uscătoarele de păr și ghidurile de călătorie ar trebui să rămână acasă. Dacă îți pui aparatele electronice într-un hanorac, vor fi suficient de protejate, iar ghidurile de călătorie pot fi înlocuite cu ușurință de aplicații pe telefonul mobil.

 

Citește și: 10 locuri superbe despre care agențiile de turism nu îți vorbesc niciodată

Există multe locuri uimitoare în lume care nu sunt niște destinații turistice foarte populare deoarece e foarte greu să ajungi la ele. Dar nu merită aceste insule minunate cu ape albastre, câmpuri cu flori și cascade uimitoare să fie vizitate? Toate aceste locuri parcă ar fi scoase din povești. Nu rata șansa de a vizita ceva de care puțini turiști au auzit:

Citește și:   12 lucruri pe care nu trebuie să le mai crezi despre relații

1. Blagaj, Bosnia și Herzegovina

Blagaj este un sătuc situat printre câteva mici cascade, înconjurat de ape albastre. Sub o stâncă sunt așezate niște căsuțe albe și o mănăstire. Este un loc sacru pentru derviși și sufiși, care au construit acest mic colț de paradis.

2. Huacachina, Peru

Huacachina este un oraș oază situat în mijlocul unui deșert întins. Drumul de la Lima, capitala Peru, către acest loc încântător durează cam cinci ore. Populația orașului este de aproximativ 200 de oameni, așa că acolo poți să te deconectezi de lume. De asemenea, poți să te distrezi cu un sandboard pe dealurile peruviene.

3. Lacul Hillier, Australia

Imaginează-ți numai niște plaje nisipoase înconjurate de păduri de eucalipt și cel mai roz lac din lume… Lacul Hillier este situat în Middle Island în sud-vestul Australiei. Poți să ajungi acolo numai cu un aeroplan. Locul a fost descoperit în 1802 – rămâne roz tot timpul anului. Se presupune că această culoare se datorează unor alge și unor microorganisme, dar studiile nu au confirmat asta.

4. Plaja Ascunsă din Insulele Marieta, Mexic

Plaja Ascunsă (Plaja Iubirii) este o plajă secretă cu apă pură, unde trăiesc diverse specii de păsări. Poți ajunge la acest colț solitar de paradis numai pe apă. După ce navighezi printr-un labirint de peșteri subacvatice pentru câteva minute vei descoperi o plajă minunată pierdută în adâncul insulei.

5. The Silfra Fissure, Islanda

Silfra Fissure este localizată în Parcul Național Thingvellir, Islanda. Este locul favorit al scufundătorilor și al aventurierilor. Este posibil să pierzi simțul adâncimii aici, deoarece apa rece este incredibil de clară. Poți să vezi prin 300 de metri.

6. Isola Bella, Italia

Fără îndoială, Isola Bella, insula italiană de la Lago Maggiore este unul dintre cele mai frumoase locuri din lumea. Micul loc este ocupat aproape în întregime de magnificul palat Borromeo, de grădini supraetajate cu peșteri, terase și fântâni. Mai mult, vei putea vedea aici păuni albi.

7. Popeye Village, Malta

Satul Popeye este format din căsuțe de lemn și a fost creat pentru filmarea muzical-ului Popeye din anii 1980. Astăzi este o stațiune cu un parc de distracții și croaziere prin jurul golfului.

Citește și:   Cum să te îmbraci la un interviu

8. Dongchuan Red Soil, China

Dongchuan Red Soil este o vale muntoasă din sud-vestul Kunming, capitala Provinciei Yunnan. Culoarea roșie e datorată concentrației mari de minerale și fosile.

9. Flores Island, Portugalia

Flores Island se află pe lista UNESCO de patrimoniu al lumii. Fauna și flora de aici sunt unice. Locul se află în cel mai vestic punct al insulelor Azore de lângă coasta Portugaliei.

10. Peștera Saint Marcel d’Ardeche, Franța

Acest loc a fost descoperit în 1836 de un vânător francez. Peștera e localizată în regiunea Rhone din Alpii Francezi.

 

Citește și: 7 destinații ROMANTICE de vacanță pentru cupluri

Când vine vorba de vacanțe cu partenerul, vrei mereu să te asiguri că mergeți într-un loc romantic și frumos. Deși ești tentată să stai numai la hotel, ar trebui să aveți și locuri de vizitat.

Iată câteva idei:

1. Bora Bora

Dacă ești în căutarea unei destinații tropicale, Bora Bora e locul potrivit. Insula din Oceanul Pacific e cunoscută pentru lagunele în care poți găsi apă perfect clară și stațiuni frumoase, precum Four Seasons, care are punți și trepte ce duc direct la mare.

2. Parcul Național Denali, Alaska

Dacă vreți un climat mai rece ca să vă ghemuiți unul în altul, acest parc e locația perfectă. Vă puteți plimba prin natură, puteți merge cu bicicleta. Peisajele sunt minunate și sigur nu veți vrea să ratați amurgul și răsăritul.

3. Fiji

Aceasta este o insulă situată la câteva sute de mile de Noua Zeelandă. Veți putea participa la nenumărate activități subacvvatice sau vă puteți plimba prin grădina botanică Suva.

4. Izvoarele termale din Idaho

Dacă ești fana apei, dar nu vrei o destinație tropicală, poate că vei vrea să vizitezi izvoarele termale. Poți merge la Goldbug Hot Spring din Statele Unite sau la Oodaia Hot Spring în Japonia. Primul e înconjurat de dealuri și munți, iar celălalt de niște arbuști verzi frumoși.

5. Kauai, Hawaii

Aici poți vizita Napali Cliffs, o cascadă perfectă pentru a te apropia de partener. Dacă vrei să plutești, Queem’s Bath e o piscină superbă, abia separată de ocean. S-ar putea să nu vrei să ratezi o plimbare prin frumoasa Bamboo Forest.

6. Paris, Franța

Parisului nu i se spune „Orașul Dragostei” degeaba. Când se lasă seara și încep să se aprindă luminile, orașul e încântător. Cu cine să trăiești așa o experiență, dacă nu cu partenerul? Sunt o mulțime de locuri de vizitat – Turnul Eiffel, Sena, Champ Elysees, Arcul de Triumf, dar și cafenelele micuțe și drăguțe.

Citește și:   10 secrete pentru pentru a avea un păr sănătos

7. Quebec, Canada

Cultura franțuzească este foarte pregnantă în Quebec. O plimbare romantică pe Rue du Petit-Champlain cea populară te va face să te îndrăgostești și mai mult de partener.

În toate aceste locuri vei găsi mâncare delicioasă, culturi deosebite și… dragoste.

Citește și: 6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți urca copilul în avion

Atunci când soseşte un bebeluş în familie, mulţi părinţi decid să uite de vacanţe cel puţin pentru următorii 3-4 ani. La urma urmei, se crede că zborul e un adevărat stres pentru copil și chiar că îi face rău. Iată cum să te asiguri că micuții sunt în siguranță în timpul călătoriei:

1. Fii atent la respirația copilului
Umiditatea scăzută din avion poate provoca uscarea mucoasei nazale. Ia la tine o soluție pentru hidratare (ser fiziologic) și din când în când pune-i copilului picături în nas.

2. Asigură-te că urechile copilului sunt în ordine
Scăderea presiunii provoacă spasme în tubul auditiv și poate genera dureri de ureche. Înainte de a urca în avion, îi poți pune în nas niște picături vasoconstrictoare. În timpul zborului e important să bea cât mai des – apă plată sau minerală sau lapte.

3. Asigură-i copilului un zbor liniștit
Pentru ca zumzetul puternic al turbinelor și zgomotul motorului să nu îl deranjeze, poți utilize doape de urechi de mărimi potrivite.

4. Ia precauții pentru ca micuțul să nu amețească
Copiii mai mari de un an pot avea rău de mișcare. Cu 30 de minute înainte de decolare, copilul va trebui să ia un medicament special pentru răul de mișcare, iar în avion poate să sugă o feliuță de lămâie și să bea apă în înghițituri mici.

5. Decide dinainte ce va mânca micuțul în avion
Problema este lipsa alimentelor speciale pentru copii. Caută pe site-urile companiilor aeriene lista zborurilor care au meniu pentru copii și rezervă-l. dacă meniul nu e disponibil sau nu corespunde necesităților tale, ia-ți la tine recipiente cu mâncare sănătoasă.

6. Ai grijă ca micuțul să nu răcească
În aer există virusuri și bacterii. Ca să nu se îmbolnăvească, îi poți da copilului un medicament antiviral. Discută cu un medic sau cu un farmacist înainte.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.